Bart Skils i Raxon donose svoj techno zvuk u Barutanu ovog avgusta!

 Bart Skils i Raxon donose svoj techno zvuk u Barutanu ovog avgusta!

Nakon spektakularnog nastupa na Drumcode Showcase žurci u oktobru prošle godine, jedan od najtraženijih holandskih producenata i DJ-eva, techno legenda Bart Skils i egipatski DJ Raxon vraćaju se u Beograd u subotu 20. avgusta, kada će se naći na bini Barutane zajedno sa svojim kolegom Ilijom Djokovicem, lokalnim talentom sa internacionalnom karijerom. 

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po ceni od 1190 dinara za regularne karte i 1690 dinara za VIP, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Bart Skils je u svetu techna više od dve decenije, njegov zvuk definiše konstantna evolucija, ali istovremeno i elementi od kojih je počinjao. Bart Skils doprinosi amsterdamskoj klupskoj sceni i kroz letnji festival – Voltt loves Summer. Na Drumcode-ovom 250. izdanju prošle godine objavljen njegov remiks Kevina Saundersona, nedugo zatim i specijalni remiks za Cocoon lejbl Svena Vatha, dok je skoro u saradnji sa Weskom objavio EP „Shades Of Summer“. 

Bart Skilsove setove techno zaljubljenici hvale kao izuzetno inovativne i muzički dobro konstruisane. Njegov masovni hit „Your Mind“ sa Adamom Beyerom jedno je od najvećih techno izdanja prošle decenije, a remiksi velikih klasika poput „Push – Universal Nation“ i „Moby – Go“ doveli su ove numere u punu pažnju savremene techno scene. Bart Skils je imao priliku da remiksuje neke od najvećih elektronskih producenata svih vremena poput Underworlda i Paula Kalkbrennera. Deo je glavne postave Beyerovog Drumcode lejbla od 2008. godine, zajedno sa istomišljenicima kao što su Layton Giordani, Joseph Capriati, Victor Ruiz, Ida Engberg i Alan Fitzpatrick.

Raxon ima široku ličnost i kulturno nasleđe iza sebe, koje primenjuje i u svojoj muzici. Rođen u Egiptu, sa trenutnim prebivalištem u Barseloni, nakon profesionalne karijere u arhitekturi, posvetio se isključivo muzici, a svoj prvi  gig je imao u Dubaiju. Njegova strast prema muzici 2014. godine odvela ga je u Barselonu, gde je počeo da izdaje muziku za neke od najrespektabilnijih lejblova kao što su Ellum, Diynamic, Kompakt, Cocoon, dok 2019. godine postao je član i Drumcode familije. 

Nesumnjivo jedan od najboljih techno producenata iz Srbije, predvodnik novog techno talasa koji je osvojio sam vrh Beatportovih lista, Ilija Djokovic, poznat je po energičnim setovima sačinjenim od melodičnog i euforičnog techna. Ilija kaže da je prekretnica u njegovoj karijeri bila izdanje za Phobiq, uspešna saradnja sa Terminal M izdavačkom kućom Monike Kruz, kao i potpisivanje za Drumcode lejbl.

Avatar photo

Autor: Igor