BAS MOOY – MISTERIJA MORDERSTWA

 

Bas Mooy, rođen 1976. godine u Rotterdamu. Čovek koga nazivam čovekom, iz razloga što uspeva to i da bude u ovakoj industriji i u ovakvom svetu, u pravom smilsu te reči. Odgaja dvoje dece sa devojkom i uspeva da izvuče iz muzike ono što on jeste, a to je MORD. Odlika njegovih misli, postupaka i karaktera.

Dok je još bio klinac, sa svojih 14 godina nije previše bio zainteresovan za rejv, već su ga  interesovali koncerti. Sve je previše bilo “meko” kako on kaže za njegov ukus…i nije da ga ne razumem. Verovatno čovek govori o energiji koja ga sačinjava, jer ne može da isprati njegov duh. Za to je potrebna brzina koju nije pronašao sve dok nije prvi put otišao na žurku pod nazivom Strictly Techno u de Vlerk-u, lokalnom klubu u Rotterdamu. Tamo je prvi put čuo od lokalnih DJ-ejeva ono što je on želeo da bude…deo underground-a. Već tada je kupio svoju prvu miksetu i priča koja dovodi do današnjih dubina, je započeta. Deo je kolektiva Strictly Techno još od 1996. godine.

2002. godine je osnovao label “Audio Assault” sa partnerom Radial-om , od koje je godinu dana kasnije nastao sublabel “ARMS”.

2013. godine nastao je MORD. MORD je skraćeno od Morderstwo, što znači ubistvo na poljskom. I ako mene pitate sigurno mu se dopao naziv kratkometražnog filma Romana PolanskogMorderstwo”.

 

 

Studirao je istoriju 5 godina na Erasmus Univerzitetu i omiljena knjiga mu je “Blue Mondays” od Arnon Grunberg-a, koji mu je i ujedno omiljeni pisac. Želeo je da postane pisac, a ne DJ i producent. Kako se kod nas kaže, nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno.

Izdavao je trake za izdavačke kuće kao što su Perc Trax, Mote Evolver, CLR, Sleaze Records i Planet Rhythm.

Koristi alijas Diabla Diezco i pod tim alijasom je izdavao trake za svoj label “Audo Assault” i “ARMS”.

MORD je nastao polako, nije želeo da juri određene zvukove, već je želeo da predstavi isključivo svoj ukus na ovoj etiketi. Voli da predstavlja svežu krv na sceni, i za svakog umetnika koji je potpisao za njega kaže da je poseban na svoj način, odnosno da svaki od njih ima jedinstven pogled na techno muziku. Uživa tražeći dijamante u pesku.

Samo neki od izvođača koji potpisuju za njega su: UVB, Radial, Charlton, Lag, W.I.R.E, Paul Birken, Ansome, Shards i naš ponos, LAG. Posebo volim kako govori o LAG-u, zaista doživljava svoje izvođače kao najlepši deo koja sačinjava celinu MORD-a.

 

 

Ovaj gospodin nudi jedinstvenu paletu mraka koju uvek možete poslušati negde na internetu. Poseban je doživljaj za uši da osete mrak uživo…naravno za uši koje uživaju u tome. Nema smanji/pojačaj…Zvuk se sam pronađe, sam se uvlači među rebra, baš kao i misterija koju donosi sa sobom iz Rotterdama.

Svi ste pozvani da budete svedoci i saučesnici morderstwa.

Datum zločina: petak, 02.Mart

Mesto zločina: Drugstore Beograd

Misterija mordwerstwa biće poznata samo onima koji razumeju šta se šapuće ispod vela.

 

Avatar photo

Autor: Igor