STANISLAV TOLKACHEV – TECHNO MOŽE DA POSTOJI I IZVAN GRANICA DRUŠTVA

 

Njegovo ime je slovenskog porekla i znači “postati slavan”. Rođen je 02.Avgusta 1982. godine u Dnipropetrovsk-u, Ukrajina. Zove se Stanislav Tolkachev.

Pri samom pomenu na Ukrajinu, imam drugačije poglede na svet, muziku i ljude. Drugačijeg je sveta ta daleka, nama srodna država. U meni budi bolne i prelepe, zahvalne uspomene. Posebno sam vezana za ovu vrstu umetnosti koju nudi Stanislav, muzika i fotografija. Kada neko ima dara za obe umetnosti, njihov spoj može dovesti samo do genijalnosti i pažnje onoga ko razume. I to će biti dovoljno da nekoga poput Stanislava održava skromnim na velikim visinama.

Stanislav je neko apsolutno vredan pažnje, u svakom smislu, kao muzičar, kao fotograf i na kraju kao čovek. Ukoliko neko ko čita ovaj tekst, a nije stigao da pogleda barem neki deo njegove kolekcije slika, molim vas… odmah ispravite grešku. Ne možete u Drugstore nepripremljeni, da gledate i slušate čoveka, a da ga ni najmanje ne razumete. Njegove slike razumeju njegovu muziku, i zato su usko povezane,  sitnim nitima sačinjavaju celinu.

 

Image may contain: shoes

 

Tolkachev je rođen u malom, industrijskom gradu, u kome su se pravili delovi za raketne sisteme, koji je ugledao svetlost dana tek nakon raspada SSSR-a.  Prilično zatvoren grad za nekog ko je odrastao u tako intelektualno stvorenje. Nije njemu muzika bila strana, njegova majka je svirala klavir na koncertima, dok je otac svirao gitaru u muzičkom ansamblu. Najviše je voleo zvuk sintisajzera dok je odrastao. Kada je dobio svoj prvi kompjuter, sam je počeo da pravi elektronsku muziku, i sam je, kroz godine, naučio kako da miksa muziku. Prva iskustva sa techno muzikom imao je jedino preko radija, jer techno nije postojao u to vreme u Ukrajini. Kao i većina, počeo je sa Ableton Live-om. Resident je u čuvenom klubu KHIDI, u Gruziji. Puštao je u mnogim klubovima, kao što su Tresor, Berghain/Panorama Bar, Concrete i Closer.  Izdavao je trake za Semantica Records, MORD, Fullpanda i Pohjola.

 

 

Radio je kao dizajner dugo, i obožava fotografiju. Svoje slike često koristi kao omote za svoje ploče. Svoje slike izlaže u galerijama kad god ima priliku.

Ukrajina je posebna država sama po sebi, nije to samo zemlja trenutnog rata, već duge istorije i mnogo dobrih i pametnih ljudi. Jedan od njih je Tolkachev, i velika je čast meni, a verujem i ostalima koji će deliti Drugstore sa mnom iste večeri, što imam priliku da mi uživo bude još jednom objašnjeno sve ono što osećam. Stanislav zaslužuje sve crno-bele slike ovoga sveta, jer on razume sve ono što nije u boji. Boja ulepšava, a crno-belo govori istinu.

Ili njegovim rečima: “Techno može da postoji i van granica društva. I može biti mesto za beg kada smo usamljeni.”

Drugstore će ulepšati njegovu umetnost na svaki moguć način 02.Marta. Uradite domaći.

Avatar photo

Autor: Igor