Ben Klock najavio novi PHOTON projekat!

 

Sve što si ikada video, sve što ćeš ikada videti rezultat je fotona koji bombarduju osetljive ćelije u oku, a sve ono što već postoji na velikim udaljenostima sasvim neshvatljivim tvojim merilima ljudskog neće biti viđeno ograničeno zakonom fizike maksimalne brzine putovanja čestice 30 000 km u sekundi, sve dok ona ne udari tačno na to mesto u prazninu upereni teleskopski gigant.

Teleskopsko oko okreće spram svetlosti upravo Ben Klock. Metronomski precizan, laserski tačan i neumoran techno u rukama vlasnika labela Klockworks dobija tako novi aneks u formi inovativnog serijala evenata PHOTON. Rođeni Berlinčanin čest je gost u Berghainu, a njegov techno ispunjen je hipnotičkim, dubokim i teškim beatom koji te povuče za sobom kao onaj tren kada stojiš u vodi do struka i talas se krene povlačiti unazad. Izdanjima na Ostgut Ton labelu i estetikom vlastitog labela izgradio je internacionalni ugled već prvim albumom “One” i usekao se kao onaj koji donosi esencijalnu definiciju techna slobodnog od nostalgije i sete, ali zato nakrcanog konzistentnom napetošću i dinamikom ali bez žrtvovanja senzibiliteta koji biste, začudo, pre očekivali od housea.

 
Poslednje 4 godine Klockworks showcase-i koncentrisali su se na umetnike okupljene oko labela i vizuale iz ruku Heleen Blanken. Ove godine novi koncept PHOTON otvara se i kolegama i prijateljima čije veštine jako poštuje – od svežih lica koja tek grade putanje na sceni pa do legendi industrije.
 
 
Koncept stavlja naglasak na ideju fotona kako bi publici ponudio jedno multiosećajno iskustvo na raskrsnici zvuka, svetla i arhitekture i proučio kako kombinacije ovih elemenata utiču na naše iskustvo. Za lokaciju lansiranja odabran je londonski Printworks kao jedinstveni veliki industrijski prostor u kojem će fotoni zaplesati inauguralni ples. Kako će svaki naredni prostor biti sasvim specifičan tako će i svetlosni show biti sasvim drugačiji prilagođavajući se marginama prostora.
 
Prva instanca PHOTON-a kreće 30. aprila uz Ben Klocka, Marcela Dettmanna, Planetary Assault Systems (live), Bena Simsa, Dax J-a i Etapp Kylea koji će se izmjenjivati za pultom punih 11 sati, od podneva do sata pre ponoći od nedelje do ponedeljka. A ti okreni lice prema prolećnim fotonima i uživaj u vožnji!
Avatar photo

Autor: Igor