BERGHAIN umalo ostao bez licence

 

Nemačka vodeća desničarska partija, Alternative für Deutschland (AfD), povukla je predlog kojim se traži da se Berghain-u ukine licenca.

Sibylle Schmidt vanpartijski odbornik koji stoji iza AfD-a u FriedrichshainKreuzberg-u bio je iza prvobitnog zahteva, koji je predstavljao pismo sa nizom restriktivnih mera. Ove stavke uključuju smanjenje vremena zatvaranja od 22:00 do  06:00 i postavljanje “boljeg osvetljenja i osoblja radi sprečavanja seksualnih aktivnosti”, kako je navedeno u Berliner Morgenpost-u. Pismo je juče popodne objavljeno na Twitter-u od strane Maximilian Schirmer-a, člana okružnog veća, što je izazvalo korisnike da se vraćaju na komentare Schmidt-a.

Kao odgovor, Frank Christian Hansel, osnivač Berlinskog AfD-a, potvrdio je da je taj predlog povučen. Tvrdio je da je Schmidt bio “zabranjen”, a njegov zahtev nije bio “ni deo AfD Friedrichshain Kreuzberg-a, ni Berlinskog AfD-a”. Prema rečima Berliner Morgenpost-a, Ronald Gläser, drugi političar AfD-a iz Berlina, rekao je da “AfD nije zabranjena stranka”.

Alternative für Deutschland je projekat koji je pokrenut 2013. godine se dobro stabilizovala, postajući treća najveća stranka u Nemačkoj nakon prošlogodišnjih opštih izbora. Široko je poznata po svojim žestokim antiimigrantskim i antiislamističkim stavovima.

Izvor: Resident Advisor

Avatar photo

Autor: Igor