CLERIC – MUZIKA KAO RELIGIJA

 

Iako svi teže ka tome, iskrenost se teško pronalazi u životu, još teže u ovoj industriji. Od ovog umetnika to ne morate da zahtevate, zasigurno ćete dobiti. On retko pristaje na intervju i retko daje bilo kakve izjave. Njegova muzika govori za njega. Rodni grad mu je Mančester i zove se Jorden Hodgetts. Cleric je njegov alijas i ovog vikenda okajaće vaše grehe.

Cleric je drugi naziv za sveštenika, i kako sam kaže “Voli ideju da je ljudima muzika kao religija”, pa je i tako nastao njegov alijas.

 

 

Inspiraciju za muziku pronalazi u svom ocu, koji ga je upoznao sa različitim zvukovima jazz i funk muzike. Osim muzike, njegov otac se veoma strastveno bavi i fotografijom. Zanimljivo je to da je baš on uradio mnoge omote ploča koje potpisuje Cleric.

Mnogi misle da mu nošenje kape predstavlja neku vrstu amajlije, a pravi razlog tome je samo njegova udobnost i pridržavanje slušalica. Ujedno je i veliki fan Gregory Portera.

2012. godine je objavio svoj prvi album pod nazivom “Unknow Depths” koji potpisuje Sonntag Morgen label.

Clergy je njegov label nastao 2014. godine i predstavlja “grupu lidera unutar religije”. Osim za svoj label, muziku je potpisivao za izdavačke kuće kao što su Figure i Arts.

Najnoviji singl, predstavio je ove godine za Involve, pod nazivom “ Plunge”. Ovo je jedan od onih ljudi od kojih ne možete pobeći, svaka traka je apsolutni hit.  

Cleric-ove slabosti su afterparti žurke. Zbog toga se nadamo da će nam se pridružiti u KPTM-u u ranim jutarnjim satima gde će after predvoditi TKNO i Miles Nitch.

Izuzetni Modualr Journey slavi prvu godinu nezaboravnih žurki u Drugstore-u, i tom prilikom ugošćavaju dva neverovatna izvođača, Cleric-a i Stigmata-u.

Sveštenik nastupa u Drugstore-u 28. Aprila

Avatar photo

Autor: Igor