Berghain uvodi novo pravilo

Počevši od 7. septembra, berlinski tehno hram, Berghain, uveo je neke promene u politici kluba, koje se mnogim stalnim posetiocima nisu svidele.

Pored ulaznice od 18 evra, koliko treba platiti kako biste ušli, Berghain će ljudima naplaćivati 5 evra za ponovni ulazak, i ako je ranije bio besplatan. Povrh svega, klub je počeo da koristi narukvice, umesto pečata koji su se do skoro koristili. Zbog toga su neki stalni posetioci odlučili da bojkotuju klub sve dok se nova politika ne preokrene.

“Ovo su zablude!” napisano je na fejsbuk stranici Berghain Klubnacht Boycott. “Puno stalnih članova koji čine Berghain Berghain-om u nedelju uveče i u ponedeljak na dan zatvaranja nemaju taj novac koji bi dali za ponovni ulazak. Ili to ili će ostati u sve do samog zatvaranja i time i povećati broj problema sa zloupotrebom narkotika u klubu. I ni jedno ni drugo nije slatko!”

Sa preko 500 ljudi koji su se pridružili ovom bojkotu na fejsbuku, plan je da traje od danas do 31. oktobra. Ako se ništa ne dogodi, grupa namerava da istraje i čitava tri meseca.

Izvor: Mixmag

 

Avatar photo

Autor: Igor