CAMELPHATu SE PRIDRUŽUJE DOMAĆA PODRŠKA: ANDREW MELLER, IDQ I DANIJEL ČEHRANOV I DJ LILU!

 

Nastupu aktuelnog svetskog haus dvojca CamelPhat, koji su osvojili top liste, radijske stanice i plesne podijume širom sveta, u petak 20. septembra u Barutani, pridružiće se Andrew Meller, jedan od naših najboljih producenata elektronske muzike, čije se izdanje našlo na trećem mestu Beatport-ove liste najuspešnijih traka u 2018. godini, IDQ – uspešni producentski projekat iza kojeg stoje Igor Puljić aka DJ Pookie, Alex Milićević i Dragan Ražić, kao i Danijel Čehranov i Lilu.

Regularne i VIP ulaznice su u prodaji putem nove onlajn platforme Cooltix, kao i širom Ticketvision i Gigs Tix prodajnih mreža.

CamelPhat-ova najpoznatija numera „Cola“, koju su izdali sa Elderbrook-om 2017. godine za izdavačku kuću Defected Records, bila je broj jedan na Bilbordovoj listi Dance Club Songs, a takođe je nominovana za čuveni Gremi u kategoriji najbolje dance izdanje 2018. godine.

Ove godine objavili su numeru „Be Someone“, a njihovu prošlogodišnju hit traku „Breathe“ remiksovao je čuveni Eric Prydz. Njihove pesme se mogu čuti svuda, od velikih izdavačkih kuća do najuglednijih andergraund lejblova, CamelPhat-ova raznovrsnost i bezvremene haus numere imaju svoje mesto na velikoj internacionalnoj sceni. Prošle godine, ovaj duo osvojio je DJ Awards, u kategoriji najbolji haus di-džej, potpisali su ugovor za izdavačku kuću RCA Records i najavili debi album, na kojem trenutno rade.

Andrew Meller je zahvaljujući remiksu pesme Born Slippy, jednog od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice – Underworld, ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni. Njegova verzija ove pesme našla se na prvoj poziciji prestižne Beatport Top 100 liste najboljih izdanja, kao i u setovima mnogih di-džej zvezda, među kojima su Carl Cox, Nicole Moudaber, Paco Osuna, i Nakadia. Tokom prošlog leta ova hit numera, vrtela se na najpoznatijim svetskim plesnim podijumima. Njegov remiks trake Insomnia jednog od najpopularnijeg sastava svih vremena, Faithless, takođe se našla na Top 100 Beatport listi. Poslednje Meller-ovo izdanje, Godfather’s Dance, stiglo je do 12. pozicije Beatport-ove tech house liste i podržana je od strane imena poput Richy Ahmed, Andrea Oliva, Technasia, Darius Syrossian, Mark Knight i drugih.

Uspešni domaći producenti IDQ su sjedinili znanje, talenat i iskustvo. Za kratak vremenski period sarađivali su sa dosta velikih imena kao što su: Yousef, Stefano Noferini, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Todd Terry, David Penn, Josh Butler, Sam Obernik, Theo Kottis, The Shapeshifters. Njihova muzika našla se na playlistama popularnih svetskih izvođača – Black Coffee, Claptone, Nick Warren, Gorgon City, Mark Knight, DJ Harvey. Nakon brojnih singlova koje su objavili, ovaj trojac završava debi album koji je najavljen za ovu godinu.

Danijel Čehranov aka Last95 je beogradski producent, di-džej i osnivač izdavačke kuće Last95 Records. Pod alijasom Last95 postigao je jedan od najvećih produkcijskih uspeha na ovim prostorima, dosegavši svojim debi izdanjem (Faceless EP/Last95 Records), prvo mesto na najprestižnijoj platformi za prodaju elektronske muzike – Beatport-u. Taj uspeh i kvalitet njegove produkcije, obezbedio mu je mesto na Dance Areni Exit Festivala, kao i čast da zatvori Main Stage Sea Dance Festivala. Di-džej pult delio je sa imenima kao što su: Adriatique, Eelke Kleijn, Karmon, Guy J, Tube&Berger, Blond:ish, Metodi Hristov, dok je pored regiona, zabeležio nastupe i u Njujorku i Moskvi. Zvanični je remikser poznatog benda irieFM.

DJ Lilu aka Katarina Batuta je jedan od prvih ženskih beogradskih dip haus i tek haus di-džejeva, još iz perioda legendarnih klubova Bassment, Exile i Anderground, gde je redovno vrtela ploče, kao član ekipe LNP.

Budući da je prisutna na sceni više od 20 godina, imala je priliku da proživi razne etape elektronske scene Beograda, puštajući muziku po najrelevantnijim  klubovima i festivalima u regionu. Radila je rame uz rame sa brojnim stranim di-džejevima, dok je nedavno nastupila sa Valentinom Hued-om u worldwide live prenosu Ibiza Sonica radija, direktno iz Boho bar lounge-a.

Zajedno sa kolegama Čehranov Danijelom i  Vučićević Milanom  osnovala je party koncept FMIH zurki (#fuckmeinheaven & #fuckmeinhell) koje su poslednjih nekoliko godina postale najpopularnije invite/only žurke u Beogradu.

Avatar photo

Autor: Igor