Berlin auf Savamalaplatz – Ray Okpara @ Mikser House

Perkusije i hipnotišući bitovi začinjeni soulom opisuju muzički stil Ray Okpare kojim je pokorio svetsku klabing scenu. Nemojte da vas zavara njegov veliki osmeh – on je jedan od najozbiljnijih producenata/ DJ-eva house muzike.
Njegovo muzičko obrazovanje oblikovano je hip-hopom, fankom i soulom a uz prijatelja Johnny D-ja sredinom devedesetih otkriva elektonsku muziku. Impresioniraju ga različiti muzički žanrovi, i ubrzo se pridružuje Johnny-ju za gramofonima na žurkama u klubu RAJO, koje za kratko vreme ostvaruju veliku popularnost.
Nick Curli pridružuje se dvojcu 2011. godine, i tako je stvoren tim koji je oblikovao evropsku house scenu. Tokom godina nastupanja u Manhajmu, Ray je usavršio tehničke elemente svog seta, koji dobija svoj karakterističan oblik. Seli se u Berlin, i naredne četiri godine predstavljaju procvat njegovog talenta.
Njegov prvi EP, “Fumnaya” za izdavačku kuću Lomidhigh Lmtd i izdanja “Frozen on Yellow Ice” (Area Remote) i “Loving Moonbauh” napravila su eksploziju na sceni 2008. godine.
Sledeće godine usledio je EP Brothers (Oslo) koji je jedno od najpopularnijih izdanja po izboru Resident Advisir-a, jednog od najvećih nezavisnih časopisa za elektronsku muziku. Izdanja “Brainows” (Soweso) i “Tru Crowd” (Area Remote) učvrstila su Okparin status muzičara zaduženog za nezaboravne žurke.
Ray Okpara dolazi kao deo Mobilee records, berlinske izdavačke kuće čiji su vlasnici Anja Schneider i Ralf Kollmann. Osnovan 2005. godine Mobilee records okupio je brojne producente i DJ-eve, koji predstavljaju nove forme zasnovane na klasičnim house i tehno strukturama, pritom negujući retro minimalistički zvuk.

Mikser House 24. maja ugostiće ovog talentovanog DJ-a koji će vas nasmejati i učiniti da se izgubite u muzici. Ray Okpara dolazi po vas i ne možete da se sakrijete…
Više informacija o Ray Okpari na:
https://www.facebook.com/rayokpara

O event-u i organizatoru:

https://www.facebook.com/mikser.belgrade

Avatar photo

Autor: Igor