BERLINSKE VLASTI DONIRAJU MILION EURA ZA SPAS KLUPSKE KULTURE!

 

Berlin je deo sveta poznat kao glavni simbol underground klupske kulture. I dok opravdava svoju reputaciju techno meke, grad se svejedno suočava s mnogim izazovima, sličnima kao i mnogi drugi svetski klubovi..

Za primer, oko 170 klubova je zatvoreno u Berlinu od 2011 godine, a grad je kroz to vreme doživio i određene promene, kao što su rast interesa na tržištu nekretnina i građevinskim razvojem.

No, kreativna scena i klubovi su stub Berlina. Po nekim procenama, od 32 miliona turista koliko ih godišnje poseti grad, 50 posto otpada na one koji su došli zbog “noćnog života” i “otvorenog duha grada”, što generiše miliona eura prihoda.

Upravo zbog toga, nedavna odluka parlamenta da donira milion eura pomoći klubovima u centru grada za izradu zvučne izolacije, nimalo ne iznenađuje. Klubovi su se našli u situaciji da bi mogli biti zatvoreni radi pritužbi zbog buke.

Nakon što je proglasio techno kulturom te smanjio poreze klubovima, Berlin se još jednom pokazuje kao grad koji je prepoznao vrednost i potencijal elektronske muzike te grad koji bez premca nosi titulu glavnog grada techno muzike.

Izvor: Mixmag

Avatar photo

Autor: Igor