Beton Podcast 20.02.2014. KONTRAVOLT BETON237

Beton Radioshow je platforma stvorena u nameri da prezentuje Techno umetnike iz celog sveta u dvočasovnom setu na nedeljnom nivou. Granice ne postoje kada je u pitanju techno i njegovi podžanrovi, voziće vas od dark i experimental zvuka, kroz groovy bitove sve do hard banging vibes-ova. Beton show predstavlja prošle, buduće i sadašnje Techno forme slušaocima širom sveta, i sve to zahvaljujući našoj ekipi Concrete DJz. Beton Radioshow možete pratiti live, svake subote od 15 do 17h na Digitally  Imported radiju – Underground Techno kanal.

KONTRAVOLT (BiH)

Hrkalo Radivoje, takođe poznat kao Kontravolt, je DJ i producent iz Bijeljine-BiH. Rođen je u Sarajevu 1991. ali je zbog ratnih neprilika bio prinuđen da se sa svojom porodicom preseli u ovaj manji grad na severo-istoku BiH. 1995 godine. Tu je i započeo svoju karijeru, sa 19 godina počinje da radi na jednoj od popularnijih radio stanica u BiH, Radio Bobar, gde je imao svoju emisiju petkom od 21h.

Iako je živeo u ruralnom oblasti, bio je konstantno izložen čistom komercijalnom, ne kvalitetnom zvuku, ali njegov kontraverzni muzički stil i ljubav prema technu nije bledela. 

Glavni uzori i dj-evi koji su najviše uticali na njegov stil su bili Dave Clarke, Umek, Chris Liebing, Jeff Mills, Robert Hood, Carl Craig, Josh Wink i mnogi drugi. Osobine kojima teži su jednostavnost i efikasnost, što možete uočiti i u njegovim setovima, procenite sami…

 

 
Avatar photo

Autor: Igor