BOILER ROOM NA FESTIVALU MAD IN BELGRADE: OZVUČIĆEMO BEOGRAD DA GA ČUJE CEO SVET!

Najznačajniji medij na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni, internacionalni projekat Boiler Room, stiže na festival MAD in Belgrade! Boiler Room će drugog dana festivala, u nedelju 25.maja, tokom šest sati snimati i na svom elektronskom kanalu uživo emitovati program sa MAD in Belgrade festivala. Ovo će biti prvi put da Boiler Room snima program na našim prostorima, a u njemu će biti predstavljena imena domaće DJ scene, uz posebnog inostranog gosta!

Boiler Room je postao najbolji izvor novog i zanimljivog u muzici i medij čijim se preporukama u svetu elektronske muzike najviše veruje. Može se reći da Boiler Room dolazi da ozvuči Beograd tako da ga čuje ceo svet! “Dolazimo na MAD in Belgrade da istražimo uzbudljivu lokalnu scenu u Srbiji i jako se radujemo tome! To je upravo ono što je najlepši deo našeg posla – prilika da lokalne umetnike predstavimo klupskoj pubici širom planete!“ – dodao je Michail Stangl, direktor berlinskog Boiler Room-a.

Boiler Room je 2010. godine pokrenula grupica entuzijasta koji su iz prostorije u jednom londonskom skladištu počeli svakog utorka da strimuju nastupe londonskih undergraund didžejeva. Na žurke je moglo da se dođe samo po pozivu, ali je kvalitetan prenos uživo bio dostupan na internetu. Žurke su brzo postale hit na londonskoj sceni, a za samo godinu Boiler Room je eksplodirao u svetski fenomen koji prate milioni širom sveta. Boiler Room setovi se danas dešavaju u nekoliko glavnih baza – Londonu, Berlinu, Njujorku, Los Anđelesu i odnedavno u Južnoj Americi – ali i po prestižnim svetskim festivalima kao sto su Sonar i Southbysouthwest. Setovi se prenose uživo, ali i snimaju i kače na YouTube tako da trenutno čine verovatno najveću i najbolju bazu mikseva elektronske muzike na svetu. Imati nastup u Bolier Room-u postalo je obavezno sredstvo promocije i potvrde kvaliteta, kako za nove DJ-eve i producente, tako i za velike zvezde kao što su Sven Vath, Richie Hawtin, Carl Cox, DJ Shadow, Ben Klock pa čak i Thom York, lider benda Radiohead. Svoj Boiler Room nastup nedavno je predstavila još jedna zvezda MAD in Belgrade festivala, Neneh Chery! Kompletan program za Boiler Room na festivalu MAD in Belgrade biće uskoro objavljen.

Program festivala MAD in Belgrade vec je zapao za oko svetskim medijima koji ga preporučuju kao jedan od najzanimljivijih u Evropi ove sezone naglašavajući posebno da festival nudi 48 sati non-stop ludila i Beograd kao grad vredan istrazivanja. Britanski Knowledge Magazine već je svrstao MAD in Belgrade među 20 najboljih evropskih festivala, a thefestivalhunter.com navodi čak pet razloga iz kojih treba posetiti MAD in Belgrade! Partner MAD in Belgrade projekta u Velikoj Britaniji je prestižni elektronski magazin Resident Advisor. Na festivalu ce nastupiti više od 100 stranih i domaćih izvođača uz do sad ovde nečuveno vrhunsko ozvučenje, spektakularne do sad neviđene bine, džinovske skupluture, maske, brodove i Boiler Room!

Kompletnu listu izvođača pogledajte OVDE, a tu je i VIDEO koji će vam sigurno ulepšati dan! Igra je već počela na www.madinbelgrade.com gde posetioci mogu odigrati kviz i saznati koja se party životinja krije u njima.

Ulaznice za dvodnevni MAD in Belgrade festival već se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Avatar photo

Autor: Igor