Next Festival 2. i 3. maja u Užicu

Muzički događaj humanitarnog karaktera Next Festival ove godine biće održan 2. i 3. maja u gradskom kulturnom centru Užice. Na festivalu će nastupiti poznati domaći bendovi i imena iz sveta elektronske muzike, a sav prihod od kupovine karata namenjen je za Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) „Anđeli“ iz Užica.

Tokom dva festivalska dana na Main Stage-u će nastupiti elektro punk sastav Lollobrigida, Del Arno bend, jedan od trenutno najproduktivnijih reggae/jazz/punk/ska domaćih bendova ZAA, kao i beogradska grupa Zemlja Gruva.

Ljubitelji elektronskog zvuka imaće priliku da slušaju nastupe poznatog srpskog di-džeja i producenta Dejana Milićevića, a publici će se predstaviti i prošlogodišnja pobednica Burn Residency takmičenja Lea Dobričić, kao i Gramophonedzie i di-džej Witchy. Domaća podrška biće kraljevački di-džej Nikola PAUNović, kao i užički dvojac Luka Vuković i Ivan Radojević.

Prihod od karata ide u humanitarne svrhe

Next Festival ima humanitarni karakter, pa je osim zabave cilj organizatora podrška onima kojima je ona najpotrebnija. Prema rečima organizatora sav prihod od kupovine karata namenjen je Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) „Anđeli“, koje već dugi niz godina opstaje u veoma teškim uslovima.

Cena karte za ovogodišnji Next Festival je 300 dinara, a svi posetioci je mogu kupiti na ulazu u festival 2. i 3. maja u Užicu.

Da podsetimo, užički festival je prošle godine posetilo više od 2.000 ljudi iz cele Srbije. Tom prilikom je obezbeđen prihod od 196.000 dinara koji je doniran „Fondu B-92“ i akciji „Bitka za bebe“. Nabavljen je najsavremeniji i jedinstven u svetu CTG aparat „Biostos“ koji može da prati otkucaje srca i dve bebe, kao i blizanačku trudnoću, u majčinom stomaku.       

Avatar photo

Autor: Igor