Budi kreativan i poseban na 17. Summer3p festivalu!

 

Sedamnaesti Summer3p festival, koji se održava od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera, pored zanimljivih muzičkih programa i ove godine predstaviće uzbudljiv spoj umetničkih sadržaja, raznovrsnih radionica, uz već tradicionalne sportske aktivnosti.  

Osim što na izuzetan način približava elektronsku muziku svima koji na ovaj festival dolaze da budu deo pozitivne energije leta na Paliću, Summer3p je i zbirno mesto za brojne edukativne programe, radionice i sportske aktivnosti. Tokom tri festivalska dana u poslepodnevnim časovima održavaće se dnevni program popunjen sportskim turnirima, umetničkim performansima i kreativnim radionicama u saradnji sa programskim saradnicima i regionalnim umetnicima savremenog stvaralaštva”, izjavio je Igor Halasević, projektni menadžer i koordinator dnevnog programa Summer3p Festivala.

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji od samog početka brine o likovnom segmentu festivala, i ove godine vodiće kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala. Poslednjeg dana biće predstavljeni radovi nastali na ovoj radionici, a tokom trajanja celog festivala posetioci će imati priliku da pogledaju Izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2019. godine.

Akademska slikarka iz Subotice Ljiljana Horvat će održati body painting radionicu za sve zainteresovane. Likovnu radionicu održaće takođe i Udruženje “ZaJedno, a Klub igara Collected Company Subotica, organizovaće na obali jezera takmičenje u zanimljivim društvenim igrama. 

Za ljubitelje klasične muzike, kamerni ansambl Garden Quartet 28. jula u 17h, održaće letnji promenadni koncert.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar (TNG) održaće stencil art radionicu u kojoj će svi zainteresovani naučiti kako da naprave šablone za crtanje, i kako da ih preslikaju na platno ili majicu. 

Poetsku radionicu SummerDaDa vodiće Vladimir Milojković, performer, pisac i vizuelni stvaralac, dok će književnu radionicu poezije „slam poetry” voditi Jelena Janjić, Sanja Babić i Adam Radetić iz Književnog kluba za mlade.

Na festivalu će se naći i Izložba fotografija “Summer3p Festival Nasleđe Örökség Heritage 2003-2018” a regionalni festival GIFEST prikazaće video projekciju gifova.

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život. 

Joga programe u jutarnjim i poslepodnevnim časovima na obali jezera  predstavljaju Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka. Sportsku radionicu vodiće Armin Halas, te će se 28 jula od 17 do 21h održavati sportski turnir u speedmintonu. 

Tokom “Porodičnog dana”, u nedelju 28 jula biće organizovane i brojne promocije, među njima i Aerobik & Fitness program N Centra, koji uz dobru muziku sa kombinacijom aerobik i plesnih pokreta vodi Emina Savin sa gostima, dok će Tibor Liptak “Big Hair” u predvečernjim satima  održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju. 

Takođe, na prostoru Muškog štranda poslednjeg festivalskog dana, deca uzrasta od 4 do 9 godina uz pomoć članova kluba škola sporta „Su Team“ Subotica, predstaviti svoje programe koji su namenjeni da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju kao što su gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka , kao i druge, manje zastupljene sportove poput jedrenja na vodi.

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email [email protected]. Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala – www.summer3p.org

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ Subotica. 

Sedamnaesti Summer3p festival, koji se održava od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera najavljuje poznata imena svetske elektro scene, ali i uzbudljiv prateći program. 

Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće Mo’Wax, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda 17. Summer3p festivala 26. jula, a dan ranije biće održana u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić, u bioskopu Abazija projekcija filma “The Man From The Mo’Wax” upravo o životu i radu Lavella. Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3pa.

Iste večeri nastupiće i iskusni mađarski DJ Davko, dok će sutradan, u subotu 27. jula, cenjeni francuski DJ Matt Sassari predstaviti svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Nakon Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda WeLove: izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki. Summer3p će i u okviru ovog izdanja predstaviti najbolju selekciju lokalnih DJ-eva: Chrono aka Daltonist, Migazz, Ascaloon, Hansol b2b No Else, Andy Dee i Neomodern.

Summer3p online:

www.summer3p.org

www.facebook.com/summer3p

www.instagram.com/summer3p_festival

 

Avatar photo

Autor: Igor