Burning Man iz pustinje pravo u Holandiju!

Kada pomisliš na pustinju prvo šta ti padne na pamet je jalovo mesto bez životne sile, sitni pesak i nepregledno prostranstvo više manje… ničega.

No jednom godišnje ovaj negostoljubivi krajolik postaje nešto sasvim drugačije. Pesak postaje plodno tlo kreativnosti, ljubavi, muzike i umetnosti dok se hiljade i hiljade ljudi u kolonama slivaju u Black Rock pustinju Nevade na Burning Man festival.

 
Na nedelju dana u ovoj pustopoljini nikne pravi mali grad zaljubljenika u muziku, slobodu i ljubav, autogenerirana samodostatna zajednica pustinjaka. Trgovina nema, moraćete stvari načiniti puž style i sve svoje poneti sa sobom. Jedino što se od vas zahteva je da ostavite svet izvan oaze i budete baš oni koji jeste dok lutate metropolom interaktivnih skulptura i slučajnih prijateljstava. Na nedelju dana život će postati ono što bi trebao biti, nesputana manifestacija slobode.
 
No kako je evolucijska teorija u krivu –  ne preživljava najjači već onaj koji se najsposobniji prilagoditi – tako u novom dobu Burning Man prelazi Atlantik, ne bi li posijao svoje seme i na mnogo plodnijem, tulipanima posipanom tlu, Holandije. Holandski Burning Man religiozno će se držati 10 principa na kojem počiva njegovo pustinjsko seme kao što su darovanje, dekomodifikacija, radikalna inkluzija, radiklana samodostatnost, građanska odgovornost, viđenje sveta kao onoga kakvog trebamo a ne kakvog imamo…

 
Holandski ogranak dolazi u formi trodnevnog festivala naslova “Where The Sleep Sheep” i održati će se u Veluweu od 29. do 31. jula 2017, a registracije se hvataju na Burning Man Netherlands Facebook grupi. Kada ulaznice krenu u prodaju moći će ih kupiti samo registrovani članovi.
 
Izvor: Klubska Scena
Avatar photo

Autor: Igor