BURNING MAN NAJAVIO SVOJU TEMU ZA 2017.

 

Godišnje transformacijsko okupljanje na Burning Manu iduće bi godine trebalo biti zbilja posebno. Naime, festival koji se održava u Nevadi, najavio je kako će tema za 2017. biti ‘Radical Ritual’ i obećao prosvetljujuće iskustvo u kojem će se fokusirati na ceremonijalni aspekt.

Svake godine Burning Man postavi temu koja prati celi event s velikim brojem kreativaca koji razviju unikatne umetničke komade i instalacije na temu koncepta. Tema 2016. godine bila je ‘Davinci’s Workshop’, a godinu pre ‘Carnival of Mirrors’. Nova tema će pokušati “ponovno uvesti rituale u postmoderni svet.”

“U 2017. godini ćemo pozvati goste da kreiraju interaktivne obrede, ritualne procesije, ikone, svetišta, hramove i vizije. Naša tema će zauzeti dvosmislenost koja leži između poštovanja i ismijavanja, vere i uverenja, apsurdnog i zapanjujuće uzvišenog. Ljudska potreba da rade evente, objekte, akcije je raznovrsna. Može popraviti bilo koga i bilo što. Ove će godine naša umetnička tema osloboditi duh u Black Rock pustinji.”, stoji na web stranici festivala.

Zajedno s najavom teme, Burning Man je podelio i umetnički prikaz centralne strukture (na slici iznad), koji će biti zapaljen na kraju festivala. Instalacija 2017 izgledaće kao hram sa zlatnim šiljkom u sredini, “skulpturom koja će predstavljati pupak našeg sveta.

Burning Man 2017. održaće se od 27. avgusta do 4. septembra u Black Rock pustinji, u Nevadi.

Izvor: Mixmagadria

Avatar photo

Autor: Igor