Burning Man odabrao temu za 2020.godinu!


Nakon mnogih špekulacija među fanovima svetski poznatog festivala u pustinji Nevade, objavili su službenu temu za iduću godinu.

“The Multiverse” je termin koji potiče sa polja kvantne fizike a nastao je u jednoj od teorija koja pokušava objasniti kaleidoskop mogućnosti koje postoje, kako se one manifestuju u stvarni život, koliko realnosti onda postoji i ono najbitnije gde se mi kao čovek nalazimo unutar tih realnosti kao promatrač i/ili krojač svoje sudbine.

Festival ugoštava preko 80,000 ljudi svake godine koji se potpuno predaju estetici i drugačijem načinu života ovog jedinstvenog događaja a sledeće godine u multiverzumu pozivaju posetioce da sa njima istraže mogućnosti postojanja više svemira koji su jednako stvarni kao i naš. Pozivaju na istraživanje koje bi te druge realnosti mogle biti i što ih sve povezuje u jedan multiverzum. Postavljaju vam pitanje što ćete vi biti ili bi hteli biti u jednoj novoj realnosti kojoj je poveznica upravo vi sami ali u drugom obliku?

Burning Man će se ove godine održavati od 30. avgusta do 7. septembra u Black Rock City pustinji Nevade i jedva čekamo videti umetnine i umetničke instalacije po kojima je ovaj festival poseban te kako će se umetnici ali i posetioci poigrati sa ovom zanimljivom temom.
 

IZVOR: KlubskaScena.hr

Avatar photo

Autor: Igor