Burst Showcase prvi put u Jugoistočnoj Evropi! Upoznajte Xaru, prvu damu Lovefest H2O bine

 Burst Showcase prvi put u Jugoistočnoj Evropi! Upoznajte Xaru, prvu damu Lovefest H2O bine

Deveto izdanje Lovefesta, koje je i ove godine podržano od strane Heinekena biće održano od 6. do 8. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Svakog dana od podneva do 18h na gradskom bazenu biće održavane dnevne žurke na kojima će nastupiti gotovo cela beogradska di-džej scena. U okviru poslednjeg festivalskog dana i Burst Show Case-a osim mlade nemačke umetnice nastupiće Xara-e i dua Monosaccharide, a dan pre očekuju se nastupi Marka Nastića, Dejana Milićevića i Marka Milosavljevića. Evo i par reci sa Xarom. 🙂

Šta Lovefest fanovi mogu da očekuju od tvog nastupa na Burt Showcase H2O Stage-u?

To je veoma teško pitanje jer se svaki moj nastup razlikujeo od prethodnog, ali i fanovi i prijatelji ostrva ljubavi svakako mogu da očekuju sve od Deroit Underground tehna do onog masivnog i sirovog zvuka. Ono što je najbitnije, je da ćemo se svi zajedno super provesti. Lovefest nam po prvi put nudi mogućnost da predstavimo naš zvuk i našu definiciju tehna publici Jugoistočne Evrope i na tome smo im veoma zahvalni.

Šta iz posla muzike ti konstantno ide na nerve?

Beskrajne diskusije o beskrajnoj temi „Vinyl vs. Digital“. Po mom mišljenju, svaki di-džej treba da koristi pesme i muziku, koja ga opušta i kojoj najviše veruje, tako će najbolje moći da je podeli sa drugima i da pritom napravi dobru zabavu.

Tri stvari koje su ti najpotrebnije kada ideš na dobru žurku?

Prvenstveno dobar lajnap, kada izlazim volim da slušam i gledam di-džejeve čiju muziku i sama rado puštam. Osim toga, definitivno su mi potrebni prijatelji i po neka čaša penušavog vina.

Šta je to što definiše Burst Showcase i šta ga čini jedinstvenim?

Burst Showcase je fuzija analognog, digitalnog i tehna, koja daje prednost različitosti, a negativne aspekte ostavlja po strani. Iz svega toga na kraju se dobija autentičan underground zvuk, veoma specijalan vajb i jedinstvena atmosfera. Takođe se trudimo i za sada mislimo da uspevamo u tome, da osnujemo zajednicu sa muzički dobro biranim kako mladim tako i već priznatim artistima. Uvek nastojimo da uključimo i publiku, pre, posle ili za vreme nastupa. U suštini, svi mi smo mala porodica sastavljena od individua koje su iznad svega muzički manijaci, koji uvek ostaju autentični i stvarni. Burst targetira tehno! Mi ostajemo ono što jesmo!

Šta možemo da očekujemo u budućnosti od Burst-a?

U pripremi su sledeća izdanja među kojima se nalaze Xara i Monosaccharide, a takođe imamo dogovore i oko remixa sa nekim priznatim artistima čija imena još uvek ne želimo da otkrijemo. Trenutno smo i u procesu planiranja svetske turneje na kojoj će nas podržati i izvođači sa kojima radimo remixe, ali će glavni fokus naravno biti na našim nastupima, drugačije rečeno, it’s all about Techno!

Ulaznice za bazen će biti dostupne u prodaji na licu mesta. Cena trodnevne karte je 900 dinara, dok je cena dnevne ulaznice 400 dinara.

Avatar photo

Autor: Igor