BUTIK FESTIVAL OBJAVLJUJE FULL LINEUP


Butik Festival
se nalazi u dolini Soče, jednoj od najatraktivnijih i najskrivenijih slovenskih destinacija, koja neće ostaviti ravnodušnim ni one najzahtevnije goste. Područje festivala nalazi se u blizini grada Tolmina koji se nalazi na ušću dve smaragdno-zelene reke – Soče i Tolminke. Dnevne i noćne festivalske aktivnosti će se prostirati na više zatvorenih i otvorenih prostora, gde će gosti moći da uživaju u ekskluzivnoj avanturi. Pored bogatog muzičkog programa, prisutni mogu uživati u domaćoj kulinarskoj kuhinji, raznim sportskim aktivnostima, društvenim događanjima i radionicama.

Ova butik lokacija ne bi bila savršena bez pažljivo planiranog muzičkog programa koji će ujediniti međunarodne nastupe sa domaćim talentima. Druga faza najavljuje rumunski čudo Raresha zajedno sa kolegom Prikuom i tehno talentom Nur Jaberom, kojima će se pridružiti već najavljeni Etapp Kile, Cassi i Janeret. Lista domaćih umetnika nije nimalo manje impresivna i uključuje Nevenu Jeremić, Ian F., Jogarde, Ane F., Koeus, Brlee, Alek Ranerro, Urban Jeram i mnoge druge. 

Rumunski majstor Raresh, kojeg je Ricardo Villalobos otkrio pre više od deset godina, polako preuzima svet minimal housa i tehna. Njegove besprekorne veštine miksanja i pažljivo odabrane diskografije će najverovatnije doći do izražaja u dugim maratonskim setovima koji će početi negde usred noći i nastaviti se u zoru. Ili kao solo ili kao deo tria sa Rhadoo-om i Petre Inspirescuom, Raresh je uvek uzbudljiv za gledanje i još prijatniji za slušanje. Posle poslednjeg nastupa u Sloveniji, koji se desio već davne 2013. godine, Butik sa Rareshom izgledao je kao priča koja se morala dogoditi.

raresh

Adrian Niculae, poznatiji kao Priku, glavni je predvodnik mlađeg talasa rumunskih DJ-eva i producenata. Svirao je u vodećim rumunskim klubovima, a redovan je i na velikim festivalima kao što su Sunwaves, Into The Voods i Mioritmic, kao i u vrhunskim klubovima širom sveta. Njegova muzika je objavljena na obeležjima kao što su Concrete Music, Fabric ili Arpiar… Zbog visokih pohvala za njegov jedinstveni zvuk nedavno je pokrenuo vlastitu etiketu Motif. Sa dva EP-a sa već izgovorenim imenom, Prikuov prvi album će se sigurno slediti. 

7d2078c2-50c4-4f9a-a40b-cbea5014ecbb

Poreklom iz Bejruta u Libanu, Nur Jaber je pronašla svoj novi dom u evropskom epicentru scene elektronske muzike: Berlinu. Široka kulturna iskustva su bez sumnje inspirisala i obogatila njenu muziku nekim dubljim porukama i značenjima. Poslednjih nekoliko godina su je doveli do mesta jednog od vodećih Berlinskih prospekata, sa nastupima u klubovima kao što su Berghain, Concrete, turnejama u Aziji, kao i festivalima Reaktor, Timeshift, 7001Festvial i mnogim drugim. Godine 2015. osnovala je OSF-a zajedno sa svojom sestrom, dizajnerom i vizualnom umetnicom, Iasmine Jaber. 

Nur-Jaber-by-Jaume-Masdevall-2018-1068x527

Guy J je jedan od najistaknutijih umetnika u okviru trenutne svetske elektronske muzičke scene. Najbolje iz Tel Aviva, kako ga nazivaju, sakupio je ogromnu diskografiju u eklektičnoj listi svetski poznatih otisaka. Njegova vlastita etiketa Lost & Found isporučuje vrhunsku muziku koja iznova i iznova postavlja trendove. On je bio odobren i podržan od strane kućnih, tehno i trance entuzijasta širom sveta. “Potrebno mi je da svaka staza bude stvarna i iskrena prema mojim osećanjima”, kaže Guy J i jednostavno nismo mogli pronaći bolje mesto za njegov debitantski slovenački nastup. 

Guy-J

Umetnik Ostgut Ton Etapp Kile predstaviće svoj jedinstveni, tamni, prostrani i ultra detaljni tehno. Rođen u Ukrajini svoj rad bazirajući na sceni u Berlinu, Etapp je stalno stvarao svoj potpis. Već naveliko priznati umetnik u svom pravcu već nekoliko godina predstavlja sam  vrhunac tehno scene, otvara ili zatvara mesta u nekim od najboljih svetskih institucija. Bilo da je u pitanju moskovska Arma 17, pariški Rex klub ili njegov dom Berghain, Etapp redefiniše smislene techno bitove svojim prisustvom i stilom. 

etapp-kyle-by-sven-marquardt-1

Cassy-na doživotna ljubavna afera sa muzikom čini je jednim od najuglednijih izbora svoje generacije. Dinamičan, strastveni DJ sa enciklopedičkim znanjem iz istorije elektronske muzike i rekordnom pločom koja joj po tome i odgovara, može da kopa duboko u svakoj situaciji, donoseći dobre vibracije i zaraznu energiju na plesni podijum. Sa dosadašnjim boravcima u Panorama Baru, Trouv-u, DC-10 i Rex Clubu, kao i iscrpnom listom najuticajnijih klubskih prostora na njenom životnom puzu, Cassi je neumoljiva kugla pozitivnosti iza kulise, pružajući visoki kvalitet muzike na svaku scenu na kojoj se igra. 

cassy

Pariški talenat Janeret predstavlja novi talas francuskih producenata elektronske muzike koji preuzimaju svet novim pravcima. Kao deo Ioiaku organizacije, Mikael pravi svoj potpis, zvuk pun dubbi groovesa, pomešan sa ambijentalnim osećanjima i naglašen sa uticajem lokalnih bitova. Vodila je vinil samo Joule Imprint gdje izdaje vlastiti materijal kao i muziku drugih kolega s poštovanjem. U proteklih godinu dana, Janeret je putovao svetom od Australije do SAD-a, pokazujući svoj talenat i posvećenost drugima. 

janeret-banner-xlr8r

Jedan od glavnih ciljeva festivala Butik je da predstavi lokalnu kulturnu baštinu, predivan pejzaž, kulinarsko iskustvo i naravno muzičke talente. Spisak domaćih izvođača koji će nastupiti na festivalu je zaista impresivan: Alek Ranerro, Anei F., Brlee, Coeus, Christian Kroupa, Dipsas, Eliaz (uživo), Evident, Ian F., Jogarde, Kosheer, Kosta, Limc, Maiell, Moare, Mornik, Nevena Jeremić, R. Bade, RSN, Tim Kern, Trulson, Tzena, Urban Jeram, Vassallo i Vid Vai. Ovo dokazuje da Ex-Yu kolonija ima budućnost sa svojim muzičkim projektima, etiketama, brendovima i organizacijama kao što su SOLVD, Innocent Music, Adriatic Coasting, LuckIsOn, Past Present, Just Us, TMFS, Phi, REMM i Overload.

Super early bird karte su već rasprodate, ali još uvek postoje neke u narednim nedeljama. Više informacija o ulaznicama možete naći na www.butikfestival.com.

„Sotočje je uvek izgledalo kao idealno mesto za održavanje festivala elektronske muzike. Ove godine se konačno pojavila prilika i tako je nastao Butik festival. Radije bismo imali dobru publiku nego veliku pozornicu pa smo želeli da festival bude mali i intiman. Ideja je bila da se ponudi festival koji će doneti istaknuto iskustvo kako umetnicima tako i posetiteljima festivala. Muzika u kombinaciji sa ovom zadivljujućom lokacijom, lokalnim kulinarstvom i svim aktivnostima koje destinacija može da ponudi, jednostavno ne može da bude bolje od toga.”Organizatori iza Butika podelili su svoja razmišljanja o festivalu

Butik-location

                                                   BUTIK FESTIVAL NA MREŽAMA:

                                                         www.butikfestival.com

                                           https://www.facebook.com/butikfestival

                                            https://www.instagram.com/butik_emf

                                                                     CONTACT:

                                                         [email protected]

Avatar photo

Autor: Igor