Carl Cox o EDM-u

 

Carl Cox ima karijeru u DJ-igu dužu nego životni vek velike većine nas koji ga pratimo, tako da je prirodno da je Britanski veteran sakupio dosta mudrosti i iskustva tokom godina. U nedavnom intervjuu za Mixmag Carl je podelio sa nama jednu od najnovijih mudrosti. 

“EDM je početnički nivo u dance muzici, i ja sam jako srećan zbog toga. Jako dugo smo se borili da dance muzika postane poštovana. EDM je zvuk na koji se Amerika navukla, ali kad ljudi počnu da gledaju levo i desno od te scene počeće da pronalaze svoje Art Departments-e, svoje Loco Dice-ove, i svoje Sven Väth-ove – a to je jako dobra stvar za sve nas.”  

Dok većina drugih poznatih izvođača na EDM gleda poprilično pesimistično, Carl ide korak dalje i razmišlja u potpuno suprotnom smeru, tvrdeći da će velika većina EDM fanova vremenom sa mainstream-a preći na neke sub-žanrove i i shvatiti šta je pravi kvalitet a samim tim i uvećati našu zajednicu.

 

Inače popularni “debeljko” trenutno radi na saradnji sa Nile Rodgers-om na jako neobičnom projektu za Nile-a. “Radili smo na jednoj techno traci kada smo sa Chic-om bili u Australiji, ranije ove godine. To je moja ambicija: Da nagovorim Nile Rodgers-a da radi techno eventove!”

 

 

Avatar photo

Autor: Igor