Carl Cox odabrao najvažnije ploče iz svoje kolekcije vinyla za novi fotografski projekat!

 Carl Cox odabrao najvažnije ploče iz svoje kolekcije vinyla za novi fotografski projekat!

Najbolje od najboljeg iz kolekcije od čak 150 hiljada ploča.

Carl Cox je odabrao nekoliko najvažnijih ploča iz svoje bogate kolekcije vinyla za novi fotografski projekat jednostavno nazvan “Carl“. Reč je o projektu fotografa Marka Vesseyja koji će bogatu kolekciju ploča legendarnog britanskog DJ-a pretvoriti u izložbu fotografija.

Svaka ploča koju imam je kupljena u prodavnici. Ovo nije promotivni materijal. Svaki put bih došao u prodavnicu, kopao i tražio. Ova kolekcija je najbolja od najboljih!poručuje Carl Cox.

Legendarni Cox ima kolekciju od preko 150 hiljada vinyla, a za novi projekat je odabrao funk, soul, disco, rare groove, rave, detroit techno, hip-hop, electro i pop izdanja na pločama umetnika poput Run DMC, Candi Staton, Talking Heads, Carrie Lucas, Fleetwood Mac, Duran Duran, Lil Louis, Doug Lazy i mnogih drugih koji su obeležili njegovu karijeru.

Svaka odabrana ploča ima priču iza sebe i bilo je vrlo emotivno birati ploče koje su mi pomogle u oblikovanju moje karijerekaže Carl i dodajeGledajući Marka kako radi stvarno mi pomaže da razumem kako možete dublje pogledati u umetnost i tera me da shvatim kako sam privilegovan i da prepoznam odgovornost koju imam prema muzici koju delim s ljudima na plesnom podiju.

Izložba “Carl” biće postavljena krajem jula u Enter Galleryju u Brightonu, a online dostupne fotografije u obliku postera i plakata za zid koje će svako od nas može preuzeti za sebe.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor