Francuski predsednik Macron ima strateški plan za pokretanje “Music Week” po uzoru na ADE!

 Francuski predsednik Macron ima strateški plan za pokretanje “Music Week” po uzoru na ADE!

Prvi čovek Francuske veoma je upoznat sa elektronskom muzikom, a posebno je ponosan na nasleđe koje su u njoj napravili francuski DJ-evi i producenti.

Na Svetski dan muzike i poseta Fête de la Musique festivala, francuski predsednik Emmanuel Macron je medijima otkrio kako bi želeo pokrenuti “Music Week” u Francuskoj po uzoru na Amsterdam Dance Event i Miami Music Week.

Francuski predsednik smatra da bi pokretanje ovakvog događaja trebalo da bude u strateškom planu za sledeću godinu, jer industrija elektronske muzike ima moć da okupi stotine hiljada ljudi i lako se može umrežiti sa drugim događajima poput Fashion Weeka.

Događaji poput Amsterdam Dance Eventa ili Miami Music Weeka okupljaju fanove, umetnike i profesionalce iz celog sveta. Tu su naravno paneli, diskusije, showovi i festivali. Ti događaji su važni kulturni hubovi” objašnjava francuski predsednik Macron koji otkriva kako bi voleo da se upravo takav događaj održi u Parizu već sledeće godine.

Moramo da napravimo takav događaj kao već spomenutih u Amsterdamu i Miamiju. Mi možemo omugućiti svima njima da dođu primera radi prvo na Fashion Week, a zatim produžimo druženje kroz muziku” zaključuje Emmanuel Macron koji se još u izjavi za medije zahvalio muzičarima poput Jean-Michel Jarrea za sve što su postigli i uradili.

Paris Electronic Week

U Francuskoj , tačnije u samom Parizu se već godinama održava događaj sličnog tipa. Naravno reč je o Paris Electronic Weeku koji je povezan sa samom pariškom techno paradom i u tom vikendu okupi stotine hiljada ljudi.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor