Carl Cox otkriva planove za izgradnju novog SPACE IBIZA kluba.

Carl Cox je potvrdio da planira izgradnju novog Space Ibiza kluba negde na ostrvu Ibice “u bliskoj ili daljoj budućnosti”

“Desiće se sigurno”, rekao je Karl tokom intervjua sa BE-AT.TV. Široko voljeni selektor muzike, ponosno je vodio petnaestogodišnju rezidenturu legendarnog podijuma Ibice, Spejs Ibice, pre nego što je klub konačno zatvorio svoja vrata u oktobru 2016. godine.

Ranije ove godine, Karl je priznao da i dalje nije ni zakoračio u klub “Hi Ibiza”, koji se nalazi na mestu tadašnje Spejs Ibice, dodajći “Mislim da bih zaplakao istog trenutka kada bih zakoračio unutra”. U najskorijem intervjuu, Karl je priznao da se i dalje “bori” sa idejom posete klubu.

Izgubio sam dom i moram da napravim nov”, kaže Koks. “Nema poente da odem u Paču i da imam taj Spejs ideal. Nema poente da odem u Amneziju i da samo postavim Spejs logo na taj klub. Nema ni poente otići u Privileđ i raditi istu stvar. Totalno nema poente, jer je Spejs napravljen kao nezavisan klub u “Playa d’en Bossa. Ona je postala to samo zbog Spejs Ibice. Novi klub eventualno ne mora biti u “Playa d’en Bossa okrugu. Očigledno je da nam treba neko tiho i mirno mesto. Nema šanse da ću napraviti novi klub pored “Ushuaia” ili tako nečega. Ićićemo na totalno novo mesto sa totalno novim konceptom. Ali konačna ideja je imati iste ljude koji su napravili i oformili Spejs Ibicu zajedno sa novim ljudima od kojih ću imati maksimalnu podršku u pravljenju novog kluba na ostrvu.” 

      

Pričajući o važnosti originalnog Spejs Ibica podijuma, Karl je rekao da je to bilo mesto koje je “okupljalo sve ljude zajedno – bilo da si radio u pošti, supermarketu ili benzinskoj stanici”. On kaže da to mesto nije bilo isključivo za turiste, već i za radnike i ljude koji žive na ostrvu. Prisećajuci se na prošlu sezonu, Karl priznaje da ovaj element cenjenosti posla lokalnog stanovništva i svega što rade za klupsku scenu “apsolutno fali na ostrvu”, i da ja to još jedna od stvari koje planira da vrati sa njegovim novim klubom. Detalji koji se tiču lokacije na kojoj bi trebao da se nadje novi klub, kao i datuma otvaranja, će tek biti potvrdjeni, ali Karl priznaje da “2020 zvuci sjajno za mene” 

 

 

Izvor: MixMag        

Avatar photo

Autor: Igor