Carl Cox ponovo glavni mentor globalnog DJ takmičenja “burn Residency”!

 

Velikan elektronske muzike Carl Cox, drugu godinu zaredom biće glavni mentor učesnicima najvećeg svetskog DJ takmičenja „burn Residency“. Živa legenda techno i house muzike ponovo će takmičarima pružiti uvid u majstorstvo za DJ pultom, pružajući im neprocenjive savete iz svoje trodecenijske karijere, tokom koje već 14. leta provodi na španskom ostrvu Ibica, gde će i ove godine biti održano „burn Residency“ finale. Današnji vlasnik prestižne izdavačke kuće „Intec“, prošao je put od disk džokeja u malim diskotekama do superzvezde najvećih festivala, bio svedok uspona i pada mnogih trendova u muzici, uspevši da pronađe ono univerzalno što i danas privlači milionski auditorijum njegovih radijskih emisija i nastupa širom planete. Coxu će se kao saradnik pridružiti i talentovani DJ Yousef, poznatom u ovom poslu po neverovatnom radu kojim je izgradio uspeh svoje izdavačke kuće „Circus“.

Proces prijavljivanja takmičara još uvek je u toku i trajaće do 15. marta, a svi zainteresovani su pozvani da snime miks u trajanju od 15 do 20 minuta i postave ga na zvaničnu „burn Residency“ aplikaciju na Fejsbuku. Prvih 20% sa najvišim brojem glasova u Srbiji biće preslušani i ocenjeni od strane stručnog žirija kojeg čine svetski DJ profesionalci predvođeni glavnim mentorom i predsednikom žirija Filipom Štraubom (DJ Felipe).

Pet najbolje ocenjenih biće pozvani da učestvuju u domaćem „burn Residency Mix-Off“ finalu, nakon čega će jedan predstavnik iz Srbije biti izabran za finalnu selekciju od oko 20 takmičara iz celog sveta. Njih na leto očekuje odlazak na Ibicu gde će učestvovati u tzv. „Bootcamp“-u i boriti se za laskavu titulu najboljeg na svetu. Četvrtu godinu zaredom, ovo popularno takmičenje otvara konkurs za takmičare iz celog sveta, uključujući i Srbiju koja je prethodnih godina uvek imala predstavnika u finalu. I ove godine, troje najboljih finalista na Ibici osvojiće letnje rezidenture u vrhunskim klubovima, dok pobednika očekuje ugovor vredan 100.000 evra, direktno uloženih u promociju i profesionalizaciju karijere na svetskoj muzičkoj sceni!

Prošlogodišnji takmičari na španskom ostrvu slušali su predavanja mentora, svetski čuvenih DJ zvezda kao što su Carl Cox, Pete Tong, Marco Bailey, Tom Novy i John Digweed. Tokom boravka na Ibici, prošlogodišnji finalista iz Srbije, Dušan Lazović i drugi takmičari iz 18 zemalja, nastupali su u nekim od najpopularnijih svetskih klubova kao što su Privilege, Cafe Mambo, Sankeys i Zoo Project. Lea Dobričić, naša predstavnica i pobednica „burn Residency“ takmičenja za 2013. godinu takmičarima je poželela sreću i pozvala ih da se prijave: „Iskustvo koje nosim sa Ibice i ‘burn Residency’ takmičenja je zaista neprocenjivo! Iskreno preporučujem svim afirmisanim i neafirmisanim DJ kolegama i koleginicama da se prijave jer bi ovo iskustvo moglo da im promeni život zauvek, baš kao što je i meni“.

 

 

Avatar photo

Autor: Igor