Carl Cox se vraća na Ibizu u 2017

 

Usađen u temelje elektronike koju poznaješ danas, prati te velikim nasmejanim licem, legendarnim svetski poznatim uzvicima i istinskim guštom nekoga kome je ritam usađen u svaku poru već preko 30 godina. Od inicijacije u elektroniku diskom interesi su se u ranim 80-ima relocirali na New York hip-hop i electro i zorili na poljanama kiselog acid housea i techna dok je svet gutao trance. Počeci su ujedno nosili i otvaranje prve večeri legendarnog Shooma, upetljavanja sa Oakenfoldom, rezidencije u Zap klubu u Brightonu,i Sunrise Rave 1988., kada je smontirao treću miksetu u zoru i iznova podigao na noge 15 000 ljudi, Prvi vlastiti singl, “I Want You”, izlazi 1991. U svakom aspektu priče Carl je bio baš Carl, i ako si ti baš ti jedino je logično da imaš i baš svoj label i tako nastaje Intec, kasnije oživljen kao savremeniji Intec Digital 2010. 

Ali jedna od najspecifičnijih stvari po kojima će ga istorijski anali ove glasne noćne struke pamtiti svakako je petnaestogodišnja rezidencija u ibiškom Spaceu sa disidentski i iskreno nazvanim  “Music is Revolution” partyjima od kojih smo se oprostili ove godine zatvaranjem legendarnog kluba. Ali opsesije su neobična mesta za koja ne vrede pravila realnosti, za koje su i glava i zid kroz koji ona treba proći smo tačke gledišta, ništa više realne od opsesijom generisane potrebe za povratkom. Bilo je gotovo neminovno da će se gospodin Cox vratiti u španski plesni raj, ali nakon novogodišnje fešte u Londonu sada znamo i kada i pod kojim jedrima – sa PURE brendom. Čitav londonski set odsvirao je u majici kao najavi nove sezone na kojoj je bilo ispisano “PURE CARL COX IBIZA 2017”, samo da bi narednog dana nastala i Facebook stranica pod istim imenom na kojoj ćete moći pratiti daljne informacije novih Carlovih ibiških pustolovina. 
 

Dobre stvari perpetualno ponavljane ostaju tradicije, vredne i značajne u svojoj cikličnosti, kvalitetu i sigurnosti, ali da bi novo živelo ponekad je potrebno pozdraviti staro sa poštovanjem koje zaslužuje i otvoriti potencijale novim počecima i tek nadolazećim tradicijama. Pa do leta 2017. jedan podsetnik na Music is Revolution za dušu! Enjoy!
Avatar photo

Autor: Igor