Čečeni u Rusiji zabranili muziku sporiju od 80 BPM-a, kao i bržu od 116 BPM-a!

 Čečeni u Rusiji zabranili muziku sporiju od 80 BPM-a, kao i bržu od 116 BPM-a!

Ova nova ograničenja će zabraniti veliku količinu pop muzike, ali i elektronske žanrove kao što je techno koji obično prelaze granicu od 120 BPM.

Čečenija, republika u Ruskoj Federaciji koja se nalazi na Kavkazu, zabranila je svu muziku izvan opsega od 80 do 116 BPM, efektivno zabranivši elektronsku muziku kao i mnoge druge žanrove.

Kako prenose ruski mediji, čečenski lider Razman Kadirov naredio je da sva muzika u republici mora da bude „u skladu sa čečenskim mentalitetom” i da ne sme biti ni prebrza ni prespora. Dalje, čečenski ministar kulture Musa Dadayev rekao je da je „nedopustivo pozajmljivanje muzičke kulture od drugih naroda“.

Nakon ovih izjava, regionalno Ministarstvo kulture izdalo je saopštenje u kojem zahteva da sva „muzička, vokalna i koreografska dela treba da odgovaraju tempu od 80 do 116 BPM“ u Čečeniji. Zabrana u ruskom regionu Kavkaza usledila je nakon sastanka ministarstva sa lokalnim i regionalnim umetnicima.

Svi umetnici u Čečeniji imaju rok do 1. juna da prilagode svoju muziku novom zakonski regulisanom rasponu tempa, inače neće biti dozvoljeno za javno izvođenje.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor