CEE LO GREEN, NOVI KRALJ SOUL MUZIKE, KONAČNO NA EXITU

Dame i gospodo, jedan od najatraktivnijih vokala na sceni, dobitnik 5 Gremija i brojnih drugih najprestižnijih svetskih muzičkih nagrada, gospodin Cee Lo Green dolazi na EXIT! Biće to njegov premijerni nastup u Srbiji i regionu u okviru koga će publici predstaviti svoje najveće hitove „Crazy“, „Forget you/F… you“, „Bright Lights Bigger City“ i mnoge druge.

Cee Lo Green je postao planetarna zvezda kao polovina dueta Gnarls Barkley, s kojim je osvojio dve Gremi nagrade za pesmu „Crazy“ i album „St. Elsewhere“. Još veći uspeh ostvario je kao solo umetnik sa izdanjem „The Lady Killer“ i pesmama „Forget you/F..ck you“, „Bright Lights Bigger City“ i „Fool for you“ koje su mu donele još tri Gremija, kao i prestižne Brit i Billboard nagrade. Na impresivnom spisku imena s kojima je sarađivao su Madonna, Santana, Christina Aguilera, Rod Stewart, Bruno Mars, Black Eyed Peas i Chase & Status što pokazuje žanrovsku raznovrsnost kojom vlada veoma mali broj autora. 

Verujem da uspeh nagrađuje upornost. To je sjajna stvar, jer čak i da ne uspete u svemu što radite, trud koji ste uložili i dalje može da bude inspiracija. Moj savet je da se u potpunosti predate tome što radite, i nećete zažaliti“ – poručuje Green.

Njegove pesme deo su mnogih holivudskih hitova, a posebnu pažnju medija privukao je kontroverznim izvođenjem kombinovanih reči pomenutog hita „Forget you/F..ck you“ ispred Baraka Obame, predsednika SAD. Poznat je i po zajedničkom nastupu sa Madonom u poluvremenu Superbowla 2012, najgledanijeg sportskog događaja na planeti, dok ga mlađa publika zna po ulozi Mareja iz crtanog filma „Hotel Transilvanija“.

Muzička inovacija po kojoj će ostati upamćen u istoriji savremen muzike svakako je kreiranje novog soul stila oslonjenog na hip hop, i to ležernog, južnjačkog porekla. Dok tvrdi da mu je kontakt sa publikom najvažniji, snaga njegovog glasa navodi na ples, ali i na preispitivanje emocija dok peva o ljubavi i bolu. Tokom nastupa volim da iskažem emocije koje osećam, drago mi je što imam hrabrosti za to.“ – priznaje Green.

 

Avatar photo

Autor: Igor