Detroit Swindle 3. avgusta dolazi na Lovefest

Detroit Swindle, sve popularniji DJ sastav iz Amsterdama  i veliko otkriće u svetu elektronske muzike u 2012-toj godini, nastupiće 3. avgusta na festivalu Lovefest u Vrnjačkoj Banji. To će biti prvi nastup holandskog dvojca u Srbiji.

Iako iz Amsterdama, Lars Dales i Maarten Smeets jedinstveni muzički pravac i put do svetskog uspeha gradili su na zvucima Detroita. Za moderan retro hause zvuk kažu da je najviše zaslužna muzika tog grada tokom 60-tih godina, a svoje uzore pronašli su i u izvođačima kao što su Moodymann i Carl Craig.

Posle velikog debi izdanja 2012-te godine mladi Holanđani postali su poznati internacionalnoj publici i nastupali širom sveta. Renomirani muzički časopis DJ Mag odabrao je Detroit Swindle za talente na koje treba posebno obratiti pažnju u 2013-toj godini, a tu priliku će imati i publika Lovefest-a 3. avgusta u letnjem amfiteatru u Vrnjačkoj Banji.

Osim DJ sastava Detroit Swindle drugog dana festivala nastupiće i nemački DJ Butch. Veče pre toga publici će se predstaviti jedan od najpoznatijih detroitskih izvođača elektronske muzike Carl Craig, kao i italijanski duo NiCe7 i DJ Darius Syrossian. Tokom te dve festivalske večeri domaća podrška biće Nikola Vemić i Vuk Smiljanić.

Lovefest će ove godine biti održan od 1. do 3. avgusta. Osim muzičke zone festival će imati još devet zona i time nastaviti projekat razvoja omladinskog aktivizma u centralnoj Srbiji.

Avatar photo

Autor: Igor