Charlotte de Witte pokrenula etiketu posvećenu oživljavanju istorije elektronske muzike!

 Charlotte de Witte pokrenula etiketu posvećenu oživljavanju istorije elektronske muzike!

Osim što će delovati kao etiketa, “Èpoque” će poslužiti i kao istraživački projekt o baštini i kulturi noćnog života.

Charlotte de Witte je pokrenula novu etiketu “Èpoque” s fokusom na istoriju elektronske muzike. Nova etiketa će postati platforma za obrade legendarnih traka koje su nastale prvenstveno u 90-ima i ranim 2000-ima.

foto: @epoque.archive

“U saradnji sa klubovima i izdavačkim kućama, prošlim i sadašnjim, hvatamo duh i stil života nekadašnje disko kulture. Na “Èpoqueu” će se remiksovati legendarne trake, vraćati plesne klasike u život i koristiti istoriju klupskih uspomena i estetiku kako bi se stvorio novi jedinstveni pogled koji proizvodi trenutna elektronska scena” otkriva Charllote de Witte u predstavljanju svoje nove etikete.

Prvo izdanje na “Èpoqueu” će biti obrada Pushove trance himne sa kraja 90-ih “Universal Nation” koju je složila sama Charllote de Witte.

Osim što će delovati kao etiketa, “Èpoque” će poslužiti i kao istraživački projekt o baštini i kulturi noćnog života, posebno u Belgiji. Pokrenuta je i internet arhiva koja služi kao vremenska kapsula za sve željne istraživanja istorije elektronske muzike.

Za početak se može istražiti istorija jednog od najdugovečnijih belgijskih klubova Cherry Moon koji radi od 1991. U arhivi možete poslušati kakva se muzika slušala, kakva je bila atmosfera na plesnom podijumu, kako su izgledale odevne kombinacije partnera

Sadržaj koji “Èpoque” donosi kroz svoju arhivu biće objavljen i na društvenim mrežama.

IZVOR: klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor