Chemical Brothers bez Eda Simonsa

 

Jedan od najpoznatijih dua elekronske muzike, Ed Simons i Tom Rowland zajedno su iza pulta već dve dekade ali Ed je otkrio kako više neće nastupati na live nastupima. Nije potrebno stvarati paniku i sa suzama u očima grliti njihove stare albume jer Ed ipak neće u potpunosti napustiti ono što je tako dugo stvarao. Njihov rad izvan live showa nastavlja se po planu dok će organizaciju gigova preuzeti Tom i Adam Smith, koji već godinama diriguje vizualnim aspektom performansa.

Ed će ispoštovati još neke unapred dogovorene party-je kao što je Bugged Out u januaru 2015., ali u razgovoru je podelio kao je ovo bila vrlo teška odluka ali da je uz turneje nemoguće u potpunosti se posvetiti akademskim ciljevima.

 

 

Možda najbolje da prenesemo njegove vlastite reči: “…Tokom proteklih nekoliko godina posvetio sam se akademskim ciljevima i neću biti u mogućnosti biti deo live showova. Bila je to vrlo teška odluka ali jednostavno za mene ne funkcioniše da odsustvujem toliko dugo koliko turneje zahtevaju. Tom nastavlja sa live showovima i želi dati tu muziku ljudima. I dalje će to biti ova ista velika produkcija, s Adamovim sjajnim vizualima i studijskom opremom na setu, ali ja neć biti deo toga. Akademski rad s kojim nastavljam mi je trenutno preznačajan da bi uzeo pauzu od njega. Uzbuđeno čekam da vidim kako će novi show izgledati i još jedna dobra strana je što ću moći videti Chemical Brothers show iz perspektive publike… Još uvek smo u potpunosti zajedno, stvaramo ovaj album i DJ-iramo”

Stoga eto, ovo nije brodolom jedne ljubavne priče, samo revizija života i čovek koji ide za onim što mu je trenutno najvažnije. Nije kraj, samo početak nove ere. S uzbuđenjem očekujemo novi show i novi album. Na bini ili u studiju, braća su još uvek braća, neke veze se ne prekidaju tako lako.

 

 

Izvor: Klubska Scena

Avatar photo

Autor: Igor