Chris Liebing, Miss Kittin i Derrick Carter predvode program devetog Refresha!

 

Najpopularniji nemački tehno producent Chris Liebing, francuska elektro diva Miss Kittin i američki house velikan Derrick Carter, predvode ovogodišnji program Refresh festivala u Kotoru. Udarna imena elektronske scene premijerno će nastupiti u Crnoj Gori, od 13. do 15. avgusta u superklubu Maximus. Najbrže fanove očekuje i nova Re:akcija, u kojoj ograničen broj ulaznica za sve tri festivalske noći mogu da osiguraju za samo 14 eura! Ulaznice za deveti Refresh mogu se direktno kupiti u prodajnoj mreži Gigstix, na preko 50 trafika iz lanaca „Tobacco S Press“ i „Štampa“, u čak 23 mjesta širom Crne Gore.

 

Chris Liebing važi za jednog od lidera svjetske tehno scene uz besprekornu reputaciju i svojevrstan status superheroja među publikom i kolegama. Harizmatični producent iz Frankfurta, koji ove godine obeležava dve decenije rada, poznat je po brojnim tehnološkim inovacijama, te virtuoznom „živom“ nastupu. Njegov putni kalendar važi za jedan od najluđih na sceni, pa je u poslednjih nekoliko meseci već obuhvatio Tokio, Njujork, London, Peking, San Francisko, Meksiko Siti, Detroit, Buenos Ajres, Majami, Berlin i Barselonu. Mnogi se slažu da je Liebing trenutno na vrhuncu karijere jer je u posljednje dve godine hedlajner na najvećim festivalima kao što su Tomorrowland, Exit, Melt, Time Warp, BPM, Awakenings, WMC, Mayday, Hyte, Nature One i drugi kojima se ovog leta pridružuje i kotorski Refresh!

 

Miss Kittin je autentična andergraund heroina čije pesme su dostizale vrhove top lista, ostavljajući iza sebe i najkomercijalniji pop! Njen upečatljivi vokal definisao je kultne numere sa dokazanim producentima kao što su The Hacker sa „Frank Sinatra“, „Stock Exchange“ ili „1982“, Felix Da Housecat sa „Siver Screen Shower Scene“ i „Madame Hollywood“, te Sven Väth sa tehno šansonom „Je t’aime“ i Golden Boy sa kolosalnim hitom „Rippin’ Kittin“. U novije vreme, izdvojio se nezaobilazni singl „Exit“, inspirisan istoimenim festivalom, koji sa njom snimao Dubfire iz tandema Deep Dish. Trenutno vodeći klub na Ibici, Ushuaia, objavio je program koji predvode Miss Kittin, Catz ’N Dogz, Kolsch, Deetron, Agoria i drugi. Na nju ove sezone računa i superklub Pacha, a redovno nastupa u najpoznatijim klubovima kao što su berlinski Berghain i Watergate, pariski Rex, singapurski Zouk, te Amnesia i Space na Ibici. Aktuelni nastupi na ovogodišnjim najvećim festivalima cementirali su Miss Kittin, kao najtraženiju damu na današnjoj elektronskoj sceni.

 

Derrick Carter je nedavno uvršten na listu 100 najpoznatijih građana Čikaga, gde su još samo dva house producenta: Felix Da Housecat i Frankie Knuckles. Iza sebe ima nekoliko studijskih, kompilacijskih i čak 14 miks albuma, te desetine singlova i preko stotinu remiksa za imena kao što su Royksopp, Sade, Bebel Gilberto, Seal, Carl Cox i Sven Vath. Njegova izdavačka kuća „Classic“, svrstava se u red najuticanijih, a ove godine ima svoju binu na gigantskom festivalu Tommorowland. House klasici poput Carterove „Where U At“ služe poput modela za mlade producente, a njegovi setovi obiluju neobjavljenim singlovima, remiksima koje radi samo za nastupe, te raritetnim izdanjima koja se danas mogu pronaći samo kod ekstremnih kolekcionara poput njega ili na pozornicama festivala kakav je kotorski Refresh!

 

Prošlo festivalsko izdanje  imalo je ukupno 20 žurki za 12.000 posetilaca, sa više od 50 izvođača iz Nemačke, Velike Britanije, SAD, Italije, Rumunije, Srbije, BiH i Crne Gore. Kakve utiske nose zvezde, a kako se provodila publika na sve tri bine u superklubu Maximus, najbolje se vidi u filmu sa prošlog festivalskog izdanja.

 

www.refreshfestival.me

Avatar photo

Autor: Igor