Citizen Kain i Boryana 1. oktobra u Beogradu!

 

Francuz Citizen Kain i Bugarka Boryana, 1. oktobra prvi put dolaze u srpsku prestonicu! Svojim jedinstvenim konceptom bukiranja dva strana DJ-ja po žurci i inovativnim VJ rešenjima, organizacija Music Reactions pomeriće granice klabinga u beogradskom klubu Drugstore. Domaću podršku pružiće veterani elektronske scene Boža Podunavac i Dušan Kačarević.

 

Citizen Kain

Kada je odabrao DJ alijas, Francuz Bruno Demoeugeot radio je u maloj prodavnici DVD-jeva. Istovremeno, živeo je dupli život noću, u gradu i klubovima, što je po njegovom mišljenju bilo slično glavnom liku iz filma „Citizen Kane”. Izlazeći iz svojih pank dana u mladosti i rejverskih devedesetih u Francuskoj, Bruno počinje da producira oštar i moderan tehno, dajući sebi malo izmenjeno ime u odnosu na filmskog lika Citizen Kane-a. Skoro je nemoguće definisati stil ovog DJ-ja i producenta bez gubljenja u mnogobrojnim pridevima. Poznat po majstorskom svođenju tema u muzici, Citizen Kain čuva samo ono neophodno – moćan ritam i zavodljive melodije. Uključiti publiku u muziku, u uvrnutu energiju ritmičnosti i izazvati jaku emocionalnu reakciju ideje su kojima se vodi kada gradi set na žurci.

 

Boryana

Kada biste je pitali da opiše svoju muzičku karijeru u jednoj reči Bugarka američkog porekla Boryana verovatno bi vam rekla: strast! Tehno DJ-ka u usponu, 1. oktobra u Drugstore će doneti svoju jedinstvenu kombinaciju hipnotički zavodljivih tema i oštrih tehno bitova. Bilo da je nastupanje, produkcija originalnih traka, remiksi ili saradnje, Boryana neprekidno izbacuje još muzike, čineći svoj rad aktuelnim i zanimljivim. Boryana-ini miksevi su se pojavljivali radio emisiji „Global” Carl Cox-a, kao i u „Electronic Force” radio emisiji Marco Baily-ja. Nastupala je širom Evrope, SAD-a i Južne Amerike sa dokazanim veličinama elektronske muzike: Satoshi Tomiie, Hector Romero, Marco Carola, Adam Beyer, Christian Smith, Dan Curtin, Felix Da Housecat

Live Visuals – Šivinjski

Live visuals – U klubovima i na privatnim žurkama 60ih godina, korišćeni su slajdovi, disko kugle i projekcije svetlosti na dimu čime je započeta vizuelna senzacija koja je pratila muziku, danas poznata kao VJing. Danijel Šivinjski je medijski umetnik i istraživač koji najčešće radi na polju eksperimentalne, generativne i interaktivne umetnosti – od svetlosnih instalacija do mapiranih projekcija, od klubskih i festivalskih do pozorišnih scena. Njegove audio-reaktivne vizualizacije imaju tendenciju da uvedu publiku u vizionarske svetove pod izravnim uticajem zvuka uživo. Danijel je koosnivač vulkåi studija za medijske i performativne umetnosti baziranog u Budimpešti.

 

Event: https://www.facebook.com/events/283086775397676/

Avatar photo

Autor: Igor