Lista najplaćenijih DJ-eva u 2016.

 

Naravno, nije sve tako kako se čini, ali lova je itekako stvarna iako je, piše Forbes, pala za 1% u odnosu na prošlu godinu pa su najuspešniji na listi ove godine uzeli “samo” 270,5 milijuna dolara. Uglavnom, Forbes je i ove godine objavio listu najbolje plaćenih DJ-a pa da previše ne odugovlačimo, krenimo po redu.

12. Avicii (14,5 miliona dolara)

Ovaj penzioner (povukao se u 27. godini), krajem leta odradiće svoj poslednji koncert. I dalje će nastaviti raditi muziku, ali ostaviće mesta za unosne poslove kao što je onaj koji je isposlovao sa Volvom i Ralph Laurenom.

11. Afrojack (15 miliona)

Poznati Holanđanin u protekloj godini odradio je čak 50 nastupa, a zaradu je pojačao nemuzičkim poslovnim potezima kao što je, naprimer, njegova saradnja sa dizajnerskom kompanijom G-Star Raw za koju je izbacio kolekciju sunčanih naočara.

10. Dimitri Vegas & Like Mike (15,5 miliona)

Grčko-belgijski duo (i braća) poznatiji su u Europi nego u SAD-u, ali to ih nije sprečilo da ostvare globalni uspeh i odrade nastupe na kraju kojih ih čekaju šestocifreni iznosi.

9. Martin Garrix (16 miliona)

Ovaj 20-godišnjak je najmlađi DJ na listi, a izvanrednu zaradu ostvario je zahvaljujući nemilosrdnim turnejama. Njegovu predanost i pre svega uspeh, primetili su i poznati proizvođači satova Tag Hauer koji su ga angažovali kao njihovo novo zaštitno lice, a za njegovu karijeru brine se menadžer Justina Biebera što ne može biti loša stvar.

8. Kaskade (19 miliona)

Ovaj 45-godišnji DJ je otac troje dece očito nema nameru usporiti tempo, a na turneji je veći deo godine. U nedavno intervjuu izjavio je da ga Forbes neprestano zakida za godišnje zarade zbog čega prolazi ispod radara. “Ispod radara” isključivo za Forbes jer nedavno je u Los Angelesu održao koncert na kojem se okupilo preko 20 hiljada ljudi.

7. Skrillex (20 miliona)

Ovo je stvarno fina parica za bivšeg punkera čijem se “brostep” podžanru predviđali kratak rok trajanja. Nisu mogli više pogrešiti, a Skrillex je ujedno i pokretačka snaga iza velikog povratka Justina Biebera na čijem je albumu producirao pet pesama. Najveći deo zarade dolazi od nastupa koje održava sa Diplom u sklopu zajedničko projekta Jack U.

6. Diplo (23 miliona)

Thomas Pentz koncertira širom sveta ne samo kao solo DJ već i kao član već spomenutog Jack U-a i Major Lazera čiji je veliki hit “Lean On” neverovatna senzacija koja u trenutku pisanja ovog teksta ima preko milijardu i 500 miliona pregleda na YouTubeu. Inače, sa grupom Major Lazer imao je čast biti prvi zapadni izvođač koji je nastupio u Kubi nakon njihovog “pomirenja” s Amerima.

5. Steve Aoki (23,5 miliona)

Iako se u proteklih godinu dana oženio i podvrgao se operaciji glasnih žica, Steve je uspeo naredati čak 198 nastupa. Nazivaju ga najradišnijim EDM izvođačem, a to mu je osiguralo i prilično visoko mesto na listi. Lova ne dolazi samo od turneja već i pravljenja muzike za crtać “The Angry Birds Movie”.

4. Zedd (24,5 miliona)

Ova godina bila je itekako uspešna za mladog DJ-a, a osim velikog broja klupskih nastupa naredao je i gomilu festivalskih. U saradnji sa Guitar Centerom pokrenuo je i takmičenje kako bi pronašli sledeću veliku EDM zvezdu. Nema sumnje da će uzeti i deo tog kolača.

3. David Guetta (28 miliona)

Guetta je na istom mestu kao i prošle godine i dalje je jedan od najbolje plaćenih s rezidencijom u lasvegaškom Wynnu. Ove godine bio je i autor himne Eura 2016. pa nema sumnje da je i to ostavilo osetan trag na njegovom bankovnom računu.

2. Tiesto (38 miliona)

Kad vam po nastupu plaćaju šestocifrene iznose, a godišnje ih naredate stotinjak, od Las Vegasa do Vietnama, drugo mesto na listi čini se logičnim. No, ovaj 47-godišnjak odradio je i kampanju za 7UP što mu je osiguralo i milionski bonus.

1. Calvin Harris (63 miliona dolara)

Prvo mesto nikog neće posebno iznenaditi, a 63 milke čini se kao jako dobar lek za ljubavne jade nakon raskida sa Taylor Swift. Najbolje je plaćen DJ u Las Vegasu gde održava rezidenciju, a obaveza je toliko da nema vremena ni zadržati se u gradu nakon nastupa već privatnim avionom odmah juri nazad za Los Angeles.

 

 

Izvor: KlubskaScena

Avatar photo

Autor: Igor