Cristian Varela predstaviće novi album „Mix & Max“ 14. novembra u Maximusu

 

Subota, 14. novembar rezervisana je za još jedan veliki rejv. U Maximusu nastupa ambasador techno scene, DJ, producent, kompozitor i interpretator, jednom rečju – potpuni umetnik Cristian Varela. Španski producent komponovao je muziku za film, pozorište, reklame, emisije i izdao je više od 150 muzičkih referenci na najvećim etiketama poput: Sony / BGM, White & Black, Toolroom, Bedrock aor Intec, a nalazi se na čelu čuvene Pornographic Recordings. Više od 20 godina ima sjajnu reputaciju na međunarodnoj elektronskoj sceni, a njegov kvalitet proističe iz pozadine klasičnog kompozitora i aranžera. U svojoj bogatoj karijeri dobio je veliki broj priznanja i nagrada, pa je tako 2007. godine proglašen za najboljeg techno DJa na Ibici.  Nastupao je na mnogim svetskim festivalima, među kojima je i kotorski Refresh!

U kotorskoj diskoteci predstaviće svoj novi album koji je izdao nedavno za Intec Digital etiketu Carl Coxa, „Mix & Max“ koji je oplemenjen moćnim groovy – jem i živopisnim ritmičkim deonicama. Čovek koji je pobrao nebrojeno mnogo DJ nagrada i priznanja, u februaru ove godine započeo je novi, više nego interesantni Varela koncept: svakog meseca izbacuje po jednu ambijentalnu traku inspirisanu karakterističnim aspektom prirode. Sa ukupno 12 traka izdaće kompilaciju, a sav prihod prodaje će biti doniran za očuvanje životne sredine.

Domaću podršku za ovaj techno spektakl pružiće Slobodan Popović, aka P.S. iz hercegnovske GroovyCastelNuovo ekipe i Gavrilo Jovović, aka Raven iz podgoričke Tehno Klinike.

„Cristian Varela je, kako ja volim da kažem za vrhunske majstore, „pošteni DJ“. Pored toga što je vrhunski DJ i producent, on je koponovao muziku za filmove i pozorište, dakle, kompletan umetnik. Imao sam priliku da čuje njegove setove uživo i uvek je opravdao moja očekivanja“ – rekao je Raven TK, ne krijući zadovoljstvo što je baš njemu pripala čast da radi warm up set za, kako on kaže, muzičkog svestranika.

Cena ulaznice: do ponoći 5, nakon toga 8 eura.

Dobrodošli na clubbing u Maximusu!

Avatar photo

Autor: Igor