Čuveni DJ i producent sa Ibice Nima Gorji u klubu DOT!

 

Finalna sesija micro.DOT žurki ove subote u klubu DOT! Ekipa ima veliku čast da zaključi priču time što će ugostiti jednog od svetskih predstavnika tech house i minimal zvuka Nimu Gorjia!

DJ koji publiku nikada ne ostavlja ravnodušnom jer njegov specifičan način miksanja daje muzici jedinstvenu energiju i stvara atmosferu koja jednostavno izazaiva djusku. Sposoban da vrti i bržu muziku a takođe i za nijansu emotivniji zvuk, sa preko 25 godina karijere uvrstio je sebe u vrh svetske scene elektronske muzike kao priznatog  DJa i producenta. Predstavnik je tech house-a, minimala i balearic-a, a žurka u subotu će ujedno promovisati i only vinyl izdanja našeg poznatog DJ i producenta Shoxy-a koje potpisuje za Gorjiev label NG Trax.

Devedesete godine u Kopenhagenu dočekale su začetke tehno i haus muzike, taj novi zvuk oblikovao se u gradu zajedno sa Nimom, koji je bio pionir novonastajuće scene postavši rezident Rust Club-a ‘95. godine koji je ostao zapamćen kao legendarni undergoround klub u gradu.

Nima se od početka svoje karijere fokusirao i na produkciju, izdajući prvo pod alijasom Black Powder nakon čega izdaje i pod sopstvenim imenom. Posvećenost i ambicije stvaranju muzike rezultirale su formiranjem lične etikete Welt Recordings. Ovaj uspeh je brzo prepoznat,  njegova traka Determination našla se na  Cocoon (Green&Blue) kompilaciji i bila hit širom ostrva Ibice tog leta u izvedbama Rikardo Villalobos-a i Loco Dice-a.

Nima se 2005. preselio na Ibicu gde se brzo probio na lokalnoj sceni postavši rezident What’s up-a na čuvenoj terasi Space-a, a zatim i Ibiza Underground-a, Monze i sada Next Wave-a. Njegova muzička produkcija je nastavila da stiče potporu etiketa kao što su Out Of Orbit, Love Letters From Oslo, Cecille, Murmur i Suburban Tracks.

Nima sada nastavlja sa radom, stvarajući svoju novu etiketu NG Trax. Njegova strast za pultom i dalje izaziva preplitanje emocija i mašte svih onih koji mogu da prepoznaju ovaj autentični zvuk

Šesta u nizu i ujedno zaključna žurka ove platforme dogodiće se u subotu 17. 12. u klubu DOT i ugostiće fantastočnog Nimu Gorjia! A sa njim pult će deliti dva predstavnika ovog muzičkog žanra na domaćoj sceni DJ i producent Shoxy i DJ Dušan Lazović .

Line Up:

Nima Gorji / Welt Recordings, NG TRAX, Denmark

Shoxy / Desolat Music Group, Jesus Loved You

Dusan Lazovic / DBDZ

Više informaicja na linku: https://www.facebook.com/events/1691132914550372/

 

Avatar photo

Autor: Igor