Čuveni UKF na Exitu slavi deset godina rada uz Chase & Status, Dub FX i desetine drugih!

 

UKF, muzički medijski gigant i globalni bass brend broj jedan, na ovogodišnjem EXIT festivalu proslaviće deset godina neumornog rada na svetskoj sceni!

Za ovu izuzetnu priliku lično su se odazvali najpopularniji drum and bass producenti Chase & Status, koji prvi put na ove prostore donose svoj live nastup RTRN II JUNGLE, nazvan po istoimenom albumu zakazanom za kraj meseca, sa kojim obeležavaju petnaest godina besprekorne karijere! Njima će se na glavnoj bini Exita pridružiti i Kabaka Pyramid, Brockie& Det, a ceo nastup biće posvećen nedavno preminulom frontmenu sastava The Prodigy, Keithu Flintu! Drum and bass legende svojevremeno je Pharrell Williams nazvao „najuzbudljivijim britanskim producentima“, dok ih Rihanna smatra „kičmom“ njenog poznatog albuma „Rated R“, a među njihove fanove upisali su se redom i Jay Z, Snoop Dogg, kao i  Andy C i Pendulum. Na glavnu binu svoj specifični zvuk i vanserijski talenat doneće i Dub FX, kojeg su jedinstven pristup muzici i numere „Love Someone“, „Flow“, „So Are You“ i „Love Me Or Not“ lansirale među najpoštovanije nezavisne muzičke zvezde današnjice.

Povodom desetogodišnjice gostovanja obožavanog UKF kolektiva, čiji zagriženi fanovi svake godine sa nestrpljenjem očekuju njihove artiste na programu Exita, ove godine pokreće se i nova bina, X-Bass Pit, koja će biti u potpunosti posvećena bass muzici! Za program novog epicentra provoda za ljubitelje ovog žanra već su se upisali jedan od najuzbudljivijih novih lica britanske bass scene 1991, talentovani DJ dvojac Technimatic, energetični Turno i sve popularniji ruski d’n’b tandem Gydra, uz regionalnu i domaću postavu koja broji više desetina izrazito aktuelnih imena!

UKF to celebrate 10th anniversary at EXIT 2019:

Velikani savremene drum and bass muzike Chase & Status muzičkoj sceni podarili su  himne poput „End Credits“, „Blind Faith“, „Pieces“, „Lost & Not Found“ i mnoge druge koje su učvrstile njihovu muzičku reputaciju. Novi album „RTRN II Jungle“, najavljen za kraj ovog meseca, obilovaće autentičnim i sirovim jungle zvukom, a prvi singl sa ovog izdanja, „Program“ na kojem gostuje Irah, za nepunih mesec dana skupio je preko pola miliona YouTube pregleda! Svoj pečat u d’n’b ostavio je i simbol nezavisne muzike Benjamin Stanford, širom sveta poznatiji kao Dub FX, stvarajući muziku uživo, samo uz pomoć svog glasa, FX pedale i „loop“ mašine. Od skromnog plana da putuje svetom kombijem i bude ulični muzičar, stigao je do glavnih bina najvećih svetskih festivala, preko 150 miliona Youtube pregleda i stotina hiljada fanova, a sve zahvaljujući svom talentu fuzije jazz, reggae, hip-hop, drum and bass i dubstep uticaja.

Na Tvrđavi će od sada gruvati i sa nove X-Bass Pit bine koja će, pored glavne bine, biti mesto hodočašća za sve ljubitelje bass zvuka. Naime, pod okriljem UKF platforme, EXIT festival posetiće 1991 kao DJ i producent kojeg je BBC Radio 1 obeležio kao važno ime novog bass poretka i kojeg su podržali Skrillex, Andy C, Pendulum Netsky, pa i Chase & Status! Za bogati, emotivni i melodični d’n’b biće zadužen londonski duo Technimatic čiji je album prvenac „Desire Paths“ priznati Mixmag svrstao u 10 najboljih dance albuma 2014. godine, dok će tvrđavu da poseti i žestoki Turno koji je za kratko vreme zacementirao svoj status nezaobilaznog imena elektronske muzike. Čast da se nađu na mnogim Beatport d’n’b top listama i da dobiju podršku imena poput Noisia i Black Sun Empire, imali su ruski bass majstori Gydra koji takođe stižu na X-Bass Pit. Za jaku domaću i regionalnu podršku na novoj bini biće zaduženi Splash Heads, DJ Euphorics & Edge MC, Missin, Fa110ut, Drop Sensei, Nemy, Baboon, Codex, Nobru, Minimalist, Arxiva, Bass Fighters, Xena, Synchronicity, Bane, Friski, Al Cape, Dark Dizkobar, Don Dada MC, Bo Jah MC, Green, RTC, Critical Bass, XOX, C Critz i drugi.

U petak u podne stižu jednodnevne EXIT ulaznice!

Jedinstvenu priliku da nabave pojedinačne ulaznice za drugi, treći i četvrti dan EXIT festivala najbrži fanovi EXIT festivala imaće u petak, 17. maja, od 12 časova. Broj ulaznica po poklon ceni sa čak 40% uštede od samo 2.390 dinara, veoma je ograničen i biće dostupan od podneva na centralnoj blagajni Gigstixa u tržnom centru Pariski magazin u Novom Sadu i na sajtu exitfest.org, a na ostalim prodajnim mestima iz Gigstix mreže biće dostupan od 13h. Ulaznice za prvi festivalski dan, 4. jul, kada nastupaju The Cure već su u prodaji po ceni od 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara.

U toku je popularna “4+1” akcija, u kojoj društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za EXIT festival, petu dobija na poklon, a trajaće dok se ne rasproda vrlo ograničen broj ulaznica za ovu akciju. Četvorodnevne EXIT ulaznice trenutno su 6.990 dinara, što je visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cenu! Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smeštaj i prevoz.

Avatar photo

Autor: Igor