Noćni život u Sarajevu oduvek je bio drugačiji, odnosno za svakog je imao po nešto – dosta pop, rok, metal i folk dešavanja, nastupi domaćih, regionalnih i ponekad svetskih muzičkih zvezda, i povremene žurke elektronske muzike koje su se održavali, uglavnom, u Sarajevskom Domu mladih. Ovo je praktično značilo da nije postojala muzička scena za fanove elektronske i house muzike. Tako se i rodila ideja za organizacijom prvog od mnogih jednodnevnih događaja, koji su nazvani ”Garden of Dreams”.

Cilj je bio, i ostao da se na žurkama okupi zajednica koja uživa u audio – vizuelnoj umetnosti, koja voli elektronsku muziku, Sarajevo i sve što grad jeste i da na kraju okupi ljude koji imaju dobru energiju. Prvi Garden of Dreams održan je u bašti Istorijskog muzeja Bosne i Hercegovine. Trajao je deset sati i okupio je više od 500 ljudi

GoD3

Imena koja su do sada gostovala na ovim žurkama su: Sandrino, Lehar, Hosh, Âme & Trikk, Dixon, Adriatique, Butch, Chaim, Henry Saiz.

U veoma kratkom periodu Garden of Dreams izašao je iz okvira lokalnog događaja i postao je regionalni, pa čak i svetski. To je žurka odnosno projekat koju su zajednica i artisti prepoznali kao nešto što ima sjajnu energiju i što vredi posetiti. Rezultat toga jesu posetioci koji dolaze iz svih delova Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Danske, Nemačke, Poljske, Mađarske, Švedske i mnogih drugih.

Specifičnost i dodatnu energiju svakako su doprinele i zanimljive i neuobičajene lokacije na kojima su održani do sada zimska i letnja izdanja Garden of Dreams, poput bašte Istorijskog muzeja Bosne i Hercegovine, amfiteatra Doma mladih, platoa ispod TV repetitora na brdu Hum – jednom od simbola Sarajeva ili kultni Studio 1 u RTV domu.

Pošto su naši domaći DJ-vi postali stalni gosti tamo, došli su na ideju da naprave prvi Garden Of Dreams event van granice BiH! Magiju Garden of Dreams-a donose 15 Februara u KC Gradu zajedno sa Aril Brikhom, uz podršku najboljih regionalnih dj-va After Affair i našeg Nikolu Mihailovića.

Event link: https://www.facebook.com/events/338495996941670/  

    

Avatar photo

Autor: Igor