Talamasca, jedan od najpopularnijih  psytrance izvođača i miljenik naše publike, nastupiće u okviru osamnaestog izdanja STAR GATE novogodišnje proslave, koja će biti održana na brodu Kolos (Bulevar Vojvode Bojovića BB).

 

Talamasca, jedan od najpopularnijih  psytrance izvođača i miljenik naše publike, nastupiće u okviru osamnaestog izdanja STAR GATE novogodišnje proslave, koja će biti održana na brodu Kolos (Bulevar Vojvode Bojovića BB). Dočeku Nove godine pridružiće se Goasapiens ekipa Aquapipe, Sivi i Albert.

Talamasca je projekat iza kojeg stoji Lestat – francuski DJ, producent i jedan od osnivača 3D Vision lejbla. Ovaj pionir trance zvuka širom sveta poznat je po jedinstvenim live nastupima i kao jedan od lidera internacionalne trance scene.

Nakon što je proveo 13 godina svirajući klavir, davne 1992. zainteresovao se za elektronsku muziku, počeo da se bavi DJ-ingom i odsvirao svoj prvi set. Posle nekog vremena upoznao se s radovima projekata Juno Reactor i X-Dream, kao i prvim izdanjima na Dragonfly etiketi, što je definisalo njegov muzički ukus i stil. Tokom ’95. i 96. godine Lestat je bio rezident kluba Rex u Parizu. Počinje da se bavi produkcijom i izdaje singl pod pseudonimom Talamasca za Krembo Records i samim tim započinje projekat koji ga je globalno proslavio. Prvi album „Beyond The Mask“ objavio je 2000. godine, za sopstvenu izdavačku kuću 3D Vision, koja je jedan od vodećih psytrance lejblova.

Sarađivao je sa drugim izvođačima kao što su: Oforia, Space Cat, GMS, Children Of The Doc i Infected Mushroom, dok je sa svoja dva prijatelja sa kojima je osnovao lejbl, DJ Mael-om (Nomad) i Christof-om Drouillet-om (Absolum) imao zajednički projekat Elixir.

Od producenata koje ceni i čiju muziku sluša najčešce ističe Juno Reactor, X – Dream i Simon Posford. Kada je reč o drugim žanrovima, voli klasičnu muziku i grupu Pink Floyd.

Naša publika poslednji put je imala priliku da sluša Talamasca-u u julu prošle godine, u Barutani, u okviru turneje na kojoj je promovisao album A Brief History Of Goa Trance (2017). U junu ove godine objavio je novi album We Gonna Rock The World ! (2018), u saradnji sa Ivan-om Castro-m, pa će fanovi psihodeličnog zvuka imati prilike da tokom ovog nastupa uživaju i u novom materijalu.

Ograničen kontingent ulaznica za STAR GATE 18 doček Nove godine, nalazi se u prodaji putem mreža Eventim i Gigstix po promotivnoj ceni od 1190 dinara za parter i 1490 dinara za VIP sektor.

FB Event: www.facebook.com/events/1959796910981452/  

 

Avatar photo

Autor: Igor