Dada Life, Jamie Jones, Krewella, Luciano, Sander van Doorn nastupaju na festivalu Ultra Europe

Ultra Europe još jednom potvrđuje svoj status najiščekivanijeg događanja letnje sezone u Hrvatskoj i regionu dodavanjem devet vrhunskih međunarodnih DJ-a na listu izvođača koji će nastupiti u Splitu i Hvaru. Tako se dosad objavljenim izvođačima koji će nastupiti u Splitu pridružuju poznata imena Arty, Krewella, Sander van Doorn, Swanky Tunes i Riot Gear, dok će Carl Cox na svom stage-u ugostiti svoje poznate prijatelje Guya Gerberu, Jamieja Jonesa i Luciana. Uz spomenuta imena, na ekskluzivnom partiju na Hvaru će nastupiti proslavljeni švedski electro house duo Dada Life, uz već prije potvrđene Erick-a Morilla i Stevea Aokija. Računica je jasna – dosad je objavljeno čak 24 izvođača, a do početka festivala biće objavljeno još najmanje njih 11. Organizatori najavljuju kako će se u prodaji uskoro naći i ograničeni broj ulaznica po posebnoj ceni od 60 eura (cca 450 kuna) za oba festivalska dana u Splitu, dok će najveći obožavatelji željni ekskluzivnog partija na plaži dobiti dodatnu priliku da kupe ulaznicu za završnicu na Hvaru, nakon što se prvi kontigent karata rasprodao.

Interes za festival Ultra Europe nadmašuje očekivanja organizatora, uz sve veći i broj država iz kojih se očekuju obožavatelji. Tako će, prema sadašnjim rezultatima, na festivalskim stage-vima plesati obožavatelji elektronske muzike iz čak 54 zemlje sveta.

Ugodno sam iznenađen ovako velikim interesom za festival Ultra Europe koji dolazi iz Hrvatske, ali i regije te čitavog sveta. Posetioci iz zemalja kao što su Australija, Engleske i SAD će biti među najvećim grupama koje će doći na festival, što će naglasiti njegov međunarodni karakter. Festival Ultra Europe se ističe i posebnim Yacht Weekom, tokom kojeg će se čak 150 jedrilica i jahti okupiti u Splitu i Hvaru i tako postati deo ovog dogadjaja. Kombinacija prekrasnog Jadranskog mora, ostrva Hvara i zanimljive istorije Splita, uz trenutno najbolje svetske izvođače elektronske muzike, ovaj će festival učiniti najkvalitetnijim događanjem letne sezone koji će zasigurno ostaviti trajne pozitivne uspomene posetiocima. Mnogo se trudimo kako bi festival Ultra Europe postao glavni dogadjaj u Hrvatskoj i regiji i nadamo kako ćemo i dalje moći računati na podršku svih partnera i saradnika, kako bismo taj cilj dostigli već ovo leto“, komentarisao je Joe Bašić, Adria MM Produkcija direktor.

Što se tiče dosad potvrđenih izvođača, posebni stage CarlCox and friends ugostiće izuzetno tražene DJ-e kao što su Luciano i Jamie Jones. Po prvi put će u Hrvatskoj nastupiti Luciano, švajcarsko-čileanski DJ i producent, poznat je neobičnom spajanju umetnosti i muzike, koji trenutno sarađuje s nizom izvođača, uključujući i Lennyja Kravitza. Jedna od techno zvezda u usponu, Jamie Jones, jedan je od najistaknutijih novih predstavnika house i techno muzike, a u Hrvatskoj je poznat kao izvođač koji zna napraviti sjajan parti. Luciano će nastupiti u petak, dok će izraelski DJ i producent Guy Gerber te Jamie Jones publiku rasplesati u subotu.

Od izvođača koji će nastupiti na glavnom stage-u u Splitu, ističu se grupa Krewella i Sander van Doorn. Krewella je muzička grupa iz Chicaga, koju čine Jahan Yousaf, Yasmine Yousaf i Rain Man. Obožavatelji dubstepa i moombathona će zasigurno doći na svoje, a najzagriženiji među njima se nadaju kako će Krewlla snimiti i epizodu svog dokumentarca KREWLIFE i tako pokazati svetu kako se partija na festivalu Ultra Europe. DJ koji godišnje nastupa pred preko milon obožavatelja, danski trance i progressive house DJ, Sander van Doorn u Splitu će se osećati kao kod kuće jer je često nastupao u Hrvatskoj. Njegovi aktualni hitovi, poput Love is Darkness te hit saradnje i remiksevi izvođača kao što su The Killers, Robbie Williams i Depeche Mode, zapali će publiku na stadionu Poljud.

Ekskluzivni parti na plaži, završnica festivala Ultra Europe dobio je odlično pojačanje s potvrdom nastupa dua Dada Life. Ovaj švedski electro house duo izbacuje hit za hitom koji redovno premašuju dva milona pregleda na Youtube-u, a često su među glavnim izvođačima na velikim međunarodnim festivalima elektronske muzike.

Zahvaljujući ogromno velikom interesovanju i pitanjima o dodatnim ulaznicama za posljednji dan festivala na Hvaru, organizatori su odlučili izdati dodatnu ograničenu količinu od 99 eura (cca 742 kuna).
Ulaznice za Hvar biće dostupne i kao deo aranžmana sa smeštajem na internetskoj stranici www.travel2ultra.com. Obožavaoci koji žele ići na Poljud u Split ima će mogućnost kupiti ulaznice u ograničenom vremenskom periodu po ceni od 60 eura (cca 450 kuna), a cena će rasti kako se festival bude približavao. Ulaznice će biti u prodaji danas od 18:00 sati preko internet stranice http://ultraeurope.com i u sastavu Eventima.

Sve informacije i obavestenja mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/ i na službenoj Facebook stranici festivala.

Avatar photo

Autor: Igor