Poslepodnevni rejv! Nakon posla ili faksa pravac na Kalden Bess-a!

 

Za sve smrtnike koji su svoje odmore završili, za sve one kojima je raspust trajao kratko, za sve one koji nisu iskoristili “last minute” ponude do Grčke, još uvek ima vremena za provod, jer obaveze odistinski napadaju tek kasnije.

“Open air” žurke jesu žurke lepog vremena, a takvog lepog vremena, kada sve miriše na kreme za sunčanje, plaže ili vreli asfalt (u zavisnosti od toga gde se zadesiš:)), je sve manje.

Jesen stiže (Dunjo moja:)) i ono što bi trebalo iskoristiti svakako jesu te dnevne, “open air”  žurke, koje su poznate kao “Daily techno”.

“Daily techno” je, po rečima klabera, period posle posla, faksa, ili jednostavnije rečeno, posle obaveza. Period koji traje od momenta koji zovemo predveče, do kasno u noć. Stvar je u tvom vremenu dolaska.

“Daily techno” su žurke koje “ne padaju” vikednom, već radnim danom.

Pa, zašto onda jedna takva dnevna žurka nije matine?

MATINE / vid dnevne zabave, tačnije, sedeljke. Sedeljka I tehno u istoj rečenici nisu ništa više no stilska greška.

Kao I svaka druga, “daily techno” žurka ima uvod, razradu I zaključak. Ako dođeš od 17h, kada još nije gužva, slobodno možeš da zauzmeš koje god želiš mesto u klubu – bez rezervacije. Do 21h je klub već izmenio svoj vajb, oni koji kukaju o poslu su već otišli kući, a ti si na danceflor-u i moliš se da traje što duže, jer je utorak. Plus, ograničen si time da se vrata kluba zatvaraju posle ponoći, pa se pomalo osećaš kao Pepeljuga dok ispijaš piće koje dolazi kao nagrada posle teškog dana, ali i kao sedativ koji će ti pomoći da bezbolno preguraš ostatak radne nedelje.

Ono što ne bi trebalo da propustite ovog septembra u moru evenata, velikih događaja I veselja, jeste gostovanje Kalden Bess-a. On će se u ulozi DJ-a naći upravo na jednoj, gore opisanoj, “Daily techno” žurci.

Vajb koji donosi Kalden lično naziva “sexy techno” i melem  je za sve ljubitelje pravog tehno zvuka. Za muziku koju stvara sam kaže da je istovremeno I nežna I gruba, sirova I senzualana. Posebnost i kvalitet tog stila najbolje mogu dočarati imena sa kojima je Kalden sarađivao u toku svoje 10-godišnje producentske i DJ karijere, neka od njih su: Richie Hawtin, Sasha, Pig & Dan, Dustin Zahn, Markantonio, Nicole Moudaber, Sam Paganini, Keith Carnal, Speedy J, Tommy Four Seven i td.

Od trenutka kada je napustio Montreal i preselio se u Barselonu, odlučno je rešio da muzikom natera ljude širom sveta da igraju!

Jedno je sigurno, svi ljubitelji iskrenog i kvalitetnog tehno zvuka, i žurki na otvorenom, bi 12. Septembra trebali da budu u bašti kluba KPTM, znam da moja mladost hoće!

AUTOR: Nevena Stanković

 

Avatar photo

Autor: Igor