DANIEL BELL & KOZMIK :: Petak 05.09 :: BARUTANA


Nakon nastupa Green Velveta, Derrick Cartera i Laurent Garniera, ovo je četvrta i poslednja u serijalu žurki kojima DJ asocijacija „Kozmik“ obeležava dve decenije rada. Njeni osnivači Boža Podunavac, Gordan Paunović i Vlada Janjić nastupiće u Barutani zajedno sa Daniel Bellom i tako nas još jednom podsetiti na svoje kl
upsko veče koje se u periodu 1994. do 1996. održavalo u kultnom klubu „Industria“.

Daniel Bell je ranih devedesetih godina u Detroitu kreirao novi muzički rečnik elektronske muzike baziran na repetitivnom ritmu i fuziji minimalističkog house-a i tehna. Izvorno inspirisan tadašnjim Chicago house zvukom ali i delima avangardnih kompozitora kao što je Steve Reich početak njegove producentske karijere obeležila je saradnja sa Richie Hawtinom i John Acquavivom u okviru projekta Cybersonic sa izdanjima za Plus 8 Records. Ubrzo osniva i sopstvenu izdavačku kuću Accelerate za koju pod presudonimom DBX objavljuje niz EP-a uključujući I “Losing Control”, ključnu numeru minimalističkog tehna koja će osim revolucionisanja žanra stilski presudno uticati na generacije producenata koje dolaze – pomenimo Richie Hawtina, Josh Winka, Sleeparchive, Steve Buga, Ricardo Villalobosa.

Slede izdanja za 7th City, Peacefrog, Probe, Klang Elektronik i Elevate – etiketu čijim katalogom u drugoj polovini devedesetih Daniel Bell demonstrira svoju fascinaciju deep house zvukom objavljujući 10 godina pre vremena, pored svoja 2 EP-a, radove producenata čija produkcija i danas definise savremeni house, Rick Wade, Theo Parish, Losoul. Danielova nesvakidašnja muzička elokvencija i DJ stil koji balansira na granici deep housea i sofisticiranog tehna čini ga redovnim gostom najboljih svetskih klubova (Fabric, Rex, Panoramabar, Watergate) dok je povratnicki DBX živi nastup na DEMF-u 2008 i turneja koja je potom usledila proglašen od strane Resident Advisora za najbolji live act te godine. 

Pretprodaja: 500rsd
Start: 23h

www.eventim.rs
www.gigstix.com

Avatar photo

Autor: Igor