Dave Harrington sa bendom 3. juna u Beogradu za novi Apgrade Live!

 

Dave Harrington, njujorški multiinstrumentalista, džez gitarista, kompozitor i polovina čuvenog tandema Darkside, u Beograd se vraća u petak, 3. juna, u okviru novog Apgrade Live događaja.
 
Posle upečatljivog koncerta koji su 2013. godine na Kalemegdanu priredili Darkside, te prošlogodišnjeg rasprodatog nastupa Nicolasa Jaara, izdavačka kuća iz Bruklina “Other People” u Beograd se vraća sa promocijom svog novog bisera, albuma “Become Alive”, koji autorski potpisuje upravo Harrington, a na kojem su pored Jaara sarađivali i brojni “drugi ljudi”. Među njima je i Valentin Stip, koji se u Beograd ovog puta vraća kao podrška Harringtonu i njegovoj četvoročlanoj grupi. Pridružiće im i naš međunarodno priznati producent Nenad Marković kojeg publika poznaje pod numeričkim pseudonimom 33.10.3402. Ulaznice se prodaju na blagajnama Gigstixa i Eventima po prvoj, ranoj ceni od 990 dinara i njihov broj je ograničen, a sledeće cene ulaznica biće više.
 
Kuriozitet je i da će Beograd, uz Pariz, London, Kopenhagen i Amsterdam biti među prvim gradovima na svetu u kojima će Dave Harrington i “Other People” uživo predstaviti svoj novi album “Become Alive”, objavljen u aprilu ove godine. Retke su ploče koje istovremeno obrade tako različiti muzički magazini kao što su “Pitchfork”, “Resident Advisor”, “Consequence of Sound” ili čak “Wall Street Journal” (!), a recezenti su izdanje okarakterisali kao povratak iskonskog džezera i autorski sazrelog gitariste svojim korenima i besprekornom pedigreu njujorške, po improvizaciji famozne džez scene. Apostolsku dvanaestoricu iza ovog albuma činili su Harrington i njegovi najbliži saradnici i prijatelji, među kojima i Nicolas Jaar, dok na turneju Dave Harrington grupa putuje kao kvartet.
 
Očekuje se i da ovi nastupi donesu neke nove interpretacije numera “Things Behind the Sun” i “Form and Affect”, koje su prethodile ovom albumu, a mnogi priželjkuju i da se u improvizacijskim citatima pronađu i prepoznatljive Harringtonove gitarske deonice iz Darkside opusa, koje smo slušali na Kalemegdanu pre tri godine.
 

Ovogodišnju, drugu po redu, Apgrade sezonu 27. maja u beogradskoj Barutani pokrenuće lider nemačke tehno scene Chris Liebing. I ove godine Apgrade organizacija ugostiće neke od vodećih elektronskih umetnika, kao što su to prošle godine bili Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Mathew Jonson, Function, Efdemin, Valentin Stip, Mike Huckaby, Julian Jeweil, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Caleb Calloway i drugi.

Ovogodišnji Apgrade vikend održaće se 2. i 3. septembra u Beogradu, a uskoro će biti poznati i prvi hedlajneri.

 

 

Avatar photo

Autor: Igor