David Guetta – 5 stvari koje svaki producent mora imati na umu!

 David Guetta – 5 stvari koje svaki producent mora imati na umu!

Najbolji svetski DJ ove godine prema DJ Magu je David Guetta, čiji su počeci bili krajem 80-tih na underground hip-hop i house sceni.

Svetsku slavu ipak je stekao kao producent mainstream muzike, a nedavno je pokreno i novi alias JackBack sa kojim se vraća korenima. U intervjuu koji je Grahame Farmer iz Data Transmissiona napravio prošle godine tokom ADE-a, Guetta je istaknuo 5 stvari koje svaki producent treba znati.

1. Kao umetnik moraš se zalagati za nešto. David misli da je glavna greška mladih producenata ta što se previše usredjuju na tehnički aspekt produkcije i zaboravljaju da umetnik kroz muziku treba poslati određenu poruku

2. Odluke donosite na temelju ljubavi i strasti, a ne na osnovu straha da ćete biti kritikovani. Pre ili kasnije moraćete se suočiti sa kritikom.

3. Ako DJ-ingujete, uvek to radite za publiku i ljude na plesnom podiju, a ne za druge DJ-eve

4. Najkraći Davidov savet – važno je da vaša pesma zvuči snažno

5. Jedna od najoučljivijih stvari sa kojom se, nažalost, morate suočiti, bez obzira na to koliko ste dobri u produkciji – morate puno raditi i dati sve od sebe. Naporan rad se isplati. Ne zaboravite da se iza nekoliko dobrih pesama, EP-ova ili albuma skrivaju desetine, ponekad čak i stotine loših pesama

Ceo video možete pogledati u nastavku…

Izvor: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor