DJ Mag i RA objavili ispovesti žena koje je seksualno zlostavljao Derrick May!

 DJ Mag i RA objavili ispovesti žena koje je seksualno zlostavljao Derrick May!

Techno DJ-a i producenta Derricka Maya četiri su žene optužile za seksualni napad, što on negira.
DJ Mag i Resident Advisor objavili su potresne priče žena koje mu stavljaju na teret seksualno nasilje. Vest se po internetu počela širiti nakon smrti Erick Morilla koji je imao optužbu za silovanje, a počinio je samoubistvo nekoliko dana pre saslušanja na sudu.
O Mayu kao seksualnom prestupniku, pisao je njegov bivši prijatelj i poslovni partner Michael James koji je jedan od tvoraca trake “Strings of life”. Derrick May se u toj optužbi pokušao odbraniti tvrdnjom da mu James smešta zbog nesređenih odnosa u vezi naknada za ovu hit pesmu.
U ispovestima DJ Magu,koje možete čitati klikom ovde, žene su objavile svoje priče pod pseudonimima, a govore o napadima koji su započeli početkom 2000-ih. May je optužen da je pipkao žene, vršio seksualno uznemiravanje putem telefonskih poziva. Takođe je optužen za fizičko i verbalno zlostavljanje. Zajedno ovi izveštaji prikazuju obrazac seksualnog uznemiravanja i seksualnog zlostavljanja koji datira pre najmanje 20 godina i koji se dogodio u brojnim zemljama.

Izjava Derricka Maya protiv nedavnih optužbi za seksualno nasilje

Kao crnac koji radi u industriji kojom dominiraju belci i sa otvorenom pristranošću, očekujem li da sam naučio bolnu lekciju da ne postoji istina, poštenje ili pravni postupak?
Kada će završiti dugačka istorija koriš’enja seksualnosti muškaraca Afroamerikanaca?
Moram li pod prisilom sarađivati sa ličnom viktimizacijom od strane neprijateljskih medija koji pojačavaju strah objavljujući potresne ispovesti anonimnih žena putem interneta?
Ne zanima me legitimovanje tih laži.
Žene su vodovod života i kao takve ih treba štititi, a ne iskorištavati. Živim po tim rečima.


IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor