DAVID GUETTA: VEŠTAČKA INTELIGENCIJA JE BUDUĆNOST MUZIKE! LAŽIRAO EMINEMOV GLAS I UBACIO GA U NOVU TRAKU – VIDEO!

 DAVID GUETTA: VEŠTAČKA INTELIGENCIJA JE BUDUĆNOST MUZIKE! LAŽIRAO EMINEMOV GLAS I UBACIO GA U NOVU TRAKU – VIDEO!

Francuski hitmejker David Guetta nedavno je pomoću veštačke inteligencije kreirao lažni Eminemov vokal.
Slavni francuski producent i DJ David Guetta na dodeli Brit Awards u razgovoru s BBC-jevim muzičkim novinarom Markom Savageom nedvosmisleno izjavio kako budućnost muzike leži u korišćenju tehnologije veštačke inteligencije jer se “svaki novi muzički stil rađa iz novih tehnologija”. Osvajač nagrade Brit za najboljeg producenta je dodao kako nema sumnje da će AI biti sledeće novo veliko i prevladavajuće muzičko sredstvo.

“Ništa ne može zameniti ukus. Umetnike definiše određen ukus i određena vrsta emocija koje žele izraziti, a u tom im pomažu svi moderni instrumenti koje imaju na raspolaganju. Rock’n’rolla verovatno ne bi bilo da nije bilo električne gitare. Ni acid housea bez bas-sintesajzera Roland TB-303 ili ritam-mašine Roland TR-909. Hip-hopa bez semplera”, naveo je kao potvrdu svoje procene.

Da se ne zadovoljava samo teoretisanjem, Guetta je pokazao pre nekoliko nedelja kad je na svom nastupu premijerno predstavio traku u koju je ubacio Eminemov vers i glas, ali stvorene upravo putem AI-ja. Time je izazvao brojne reakcije, od pozitivnih do kritički nastrojenih, ali – da ne bi bilo zabune – naglašava kako je nikad neće komercijalno objaviti, nego je samo htio pokazati mogućnosti korišćenja takve tehnologije i postaknuti diskusiju o tome.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor