Dejan Milićević i Filip Black premijerno predstavljaju audio-vizuelni projekat “Harmonične boje” u beogradskoj galeriji Brooklyn – Beograd!

 Dejan Milićević i Filip Black premijerno predstavljaju audio-vizuelni projekat “Harmonične boje” u beogradskoj galeriji Brooklyn – Beograd!

U srcu beogradske umetničke scene rađa se nesvakidašnja kolaboracija koja spaja različite sfere umetnosti. Slikar Filip Black i producent i DJ Dejan Milićević, oba duboko ukorenjeni u subkulturnim pokretima, udružuju svoje veštine u projektu koji kombinuje vizuelnu i muzičku umetnost pod nazivom “Harmonične Boje”.

Premijera “Harmoničnih Boja” održaće se 29. juna 2024. u beogradskoj galeriji Brooklyn – Beograd na Gundulićevom vencu 34 s početkom u 19h, gde će posetioci imati priliku da dožive ovu fuziju umetnosti uživo.  

Filip Black, poznat po svojim vibrantnim slikama koje odišu energijom ulične umetnosti, i Dejan Milićević, renomirani producent elektronske muzike čije trake često postaju himne noćnog života, odlučili su da spoje svoje kreativne snage. Njihov zajednički projekat nazvan “Harmonične Boje” predstavlja inovativan pristup umetnosti koji uključuje interaktivne izložbe, gde se slike i muzika stapaju u jedinstveno iskustvo.

“Harmonične Boje” nisu samo izložba slika i muzike; to je sinestezijsko iskustvo koje posetiocima omogućava da urone u svet boja i zvukova. Filip stvara slike inspirisane Dejanovim muzičkim kompozicijama, dok Dejan komponuje muziku koja prati Filipove vizualne kreacije. Rezultat je impresivna simbioza koja nadilazi granice pojedinačnih medija.

“Uvek sam verovao da umetnost nema granica”, kaže Filip. “Dejan i ja smo želeli da pokažemo kako različite forme umetnosti mogu komunicirati i dopunjavati jedna drugu.”

Dejan dodaje: “Kada gledam Filipove ideje, inspirisan sam da stvaram muziku koja će te ideje pojačati i doneti im novu dimenziju. Ovaj projekat je za mene lično putovanje kroz sinergiju prijateljstva, zvuka i slike.”

O umetnicima:

Rođen u Beogradu 1979. godine, Dejan Milićević jedan je od najuticajnijih regionalnih DJeva i producenata elektronske muzike s više od 40 izdanja i 4 studijska albuma. Jedan od pionira tehno muzike u Srbiji, u svojoj bogatoj 20 godišnjoj internacionalnoj karijeri, nastupio na 4 kontinenta i brojnim svetskim festivalima i klubovima. Vlastitu muzičku etiketu pod nazivom Tit Zero Recordings (Tit0) osnovao je 2014. godine, kojom pruža podršku mladim producentima iz celog regiona.

Rođen u Beogradu 1979. godine, Filip Black je umetnik čije putovanje kroz multimedija obeležava duboka povezanost dva sveta – Bruklina i Beograda. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 2004. godine i magistrirao u Montrealu na Konkordiji 2007. godine. Razvio se u svestranog kreativca, ostavljajući svoj trag u grafičkom dizajnu, motion dizajnu, imerzivnim instalacijama, štampi i crtežu. 

Linkovi ka društvenim mrežama:

Dejan Milićević https://www.instagram.com/dejanmilicevicdj/

Filip Black https://www.instagram.com/_flpblk/?hl=en

Galerija Brooklyn – Belgrade https://www.instagram.com/_bk.bg/?hl=en

Vreme: Subota, 29. jun 2024. U 19:00h

Mesto: galerija Brooklyn – Beograd, Gundulićev venac 34, Beograd

Avatar photo

Autor: Igor