Detalji o novom albumu “OUFOUFOF” dua SHXCXCHCXSH

 

Švedski techno duo SHXCXCHCXSH objaviće novi albumu u novembru pod nazivom “OUFOUFOF”.

Rečeno nam je da OUFOUFOF predstavlja “novi početak za SHXCXCHCXSH, onaj koji je rođen iz svežeg konceptualnog pristupa ritmu.

Nakon dugogodišnjeg pristupa i težnje ka više eksperimentalnoj sceni i muzici, duo je ovaj put odlučio da napravi muziku za klub, ali ne u uobičajenom 4/4 pristupu – “glavni fokus će biti naš odnos sa umovima plesača i kako da damo sve od sebe da se zezamo sa njima.”

Stilski, projekat je započeo diskusijom o ritmu, o tome šta je zanimljivo, a šta nije. Rezultat je konceptualizovani pristup, onaj u kome se više zvukova na svakoj traci zasniva na jednoj ritmičkoj šemi. Rečeno nam je da je ono što je započelo život kao serija numera evoluiralo u LP od 8 traka od “iskrivljenih, poliritmičkih studija u obliku i teksturi“.

Ovo će biti četvrti studijski album ovog berlinskog dua, a šesto izdanje na etiketi Rösten, koju su sami osnovali 2017. godine. Takođe su izdavali i za Avian, etiketu koju vodi Shifted.

ROSTEN6-ARTWORK

Tracklist
A1. OUFOUFOF
A2. FFUFFUFU
B1. UUOUUOUU
B2. OFFOFFOF
C1. FUOFUOFU
C2. UFOFUOFU
D1. FOFFOFFO
D2. OOUOOUOO

OUFOUFOF” će biti dostupan 5. novembra, a na linku ispod možete poslušati “UUOUUOUU” jednu od traka koja će se naći na ovom albumu.

Izvor: XLR8R

Avatar photo

Autor: Igor