Dimensions festival otplesao je svoj Poslednji ples na tvrđavi Punta Christo uz osam hiljada posetioca iz celog sveta!

Osmo izdanje Dimensions festivala, ujedno i poslednje na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo pored Pule, u ranim jutarnjim satima ponedeljka službeno je završeno.

Kroz proteklih pet dana, na Poslednjem plesu plesalo je preko osam hiljada posetioca iz više od 30 zemalja sveta, a na više od deset bina nastupilo je preko 200 najvećih imena svetske elektronske muzike. Najviše publike pristiglo je iz Velike Britanije, Francuske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Dimensions festival kao mlađi brat Outlook festivala, pokrenut je pre osam godina upravo na ovoj jedinstvenoj lokaciji na jadranskoj obali, i u samo par godina postao jedan od najcenjenijih festivala elektronske muzike u Evropi. Zbog kvalitete i inovativnosti u kreiranju programa, koji je spajao sve od jazza do techna, Pula je postala nezaobilazna tačka susreta za mnoge muzičke znalce, vrhunske izvođače, muzičku industriju te vernu festivalsku publiku.

Oproštajno izdanje festivala na kojem je nastupila krema elektronske muzičke scene započelo je prošle srede koncertom otvorenja u punoj pulskoj Areni gde je pravi show priredio američki reper Anderson .Paaku pratnji benda The Free Nationals. Koncert su osim njega svojim nastupima uveličali i Objekt, Jeff Mills & Tony Allen, Hunee i Zakia. Nakon toga, festival se nastavio na tvrđavi Punta Christo, ali i u podzemnim tunelima u srcu Pule te na preko 20 zabava na brodovima. Festival je krenuo u četvrtak u podne na prepunoj Beach pozornici, u kampu Brioni Sunny Camping gde su posetioci uplesali u zalazak sunca uz sjajne zvukove Huneea. Glavna festivalska pozornica Clearing, prvo veče ugostila je domaće snage ABOP (live) i Petra Dundova, a posebni spektakl pripremila je svojim nastupom Nina Kraviz. Na deset bina izmenila su se imena poput Objekta, Saoirse, Male, Jane Fitz, Peach, Josey Rebelle i Francesca Del Garde.

Vrhunac petka naveče bila je impresivna Jayda G koja je odličnom energijom publiku držala u plesu bez predaha na glavnoj bini, a isto je nastavio i mladi talentovani DJ i producent Dan Shake svojom house i disco selekcijom. Kultna The Moat bina, poznata po žestokim techno zvukovima koji se odbijaju dugačkim kamenim zidovima, kroz nekoliko festivalskih dana ugostila je imena poput Kiare Scuro, Shanti Celeste, Helene Hauff, Blawana, Afrodeutsche, Call Supera, Hessle Audio ekipe i brojnih drugih.

Avatar photo

Autor: Igor