DJ Solomun konačno dolazi u Sarajevo – prvi put u Bosni i Hercegovini

 

Prvi put u prestolnici Bosne i Hercegovine, 15. augusta 2015. u 22 sata, u intimnoj atmosferi Atrijuma ekonomskog fakulteta, u Gardenu nastupiće Diynamicov tvorac, DJ Solomun.

Rođen je u Travniku. Roditelji su mu se upoznali u Hamburgu gde je on i odrastao. Ozbiljnu svetsku reputaciju DJ Solomun zaslužio je jer je uspeo redifinirati tipičnu evropsku deep house muziku u svetu produkcije, remixa i DJinga. Muzički stručnjaci njegove setove rado opisuju kao Storytelling Groove” sa primesama disco i funky ritmova kroz koje se skladno prelivaju emotivni vokali. U svom radu inspiraciju pronalazi u svakodnenom životu, R&B zvuku, funk soul i disco melodijama kao i numerama iz perioda ’80-ih. Skoro nam je bio u Beogradu gde nas je rasplesao do ranih jutarnjih sati, oni koji su propustili mogu da ga slušaju u Sarajevu 15 augusta.

Kao glavni uslov uvrštavanja Sarajeva u prebookirani letnji kalendar je bila podrška od prihoda lokalnom muzičkom projektu. Organizator projekta, KLABIKA, prepoznala je MUZIČKU SOBU (Art Lab – Dom Bjelave) kao incijativu koja ima neverovatan potencijal i zaslužuje investiciju za nabavku DJ-opreme. Ulaznice uskoro na kupikartu.ba

Event link: https://www.facebook.com/events/401685763374078/
Klabika link: https://www.facebook.com/momentumofklabika?fref=ts

Avatar photo

Autor: Igor