Prema više  izveštaja, DJ u Ugandi je navodno ubijen od strane gosta kluba zbog puštanja loše ili dosadne muzike.

Incident se dogodio prošle nedelje u plesnom klubu u okrugu Nebbi u Severnoj Ugandi, gde je muziku puštao Jerry Okiwoth, DJ i učenik u srednjoj školi Parombo. Gomila mangupa se iznenada na mestu događaja naljutila na Okirwotha, navodno zato što nije puštao njihove omiljene pesme. Kasnije, Okirwoth je navodno ubijen od strane rulje na licu mesta.

Okružni komesar okruga Nebbi, Vilijam Bob Labeja govorio je o incidentu i okrivio menadžment kluba da ne štiti DJ-ve od ljutite publike: “Kao šef bezbednosti u okrugu, više neću dozvoliti vlasnicima diskoteka da vode svoje poslove u pod-okruzima i svako ko se bude bunio odmah ce biti zatvoren. Sve diskoteke u pod-okruzima moraju biti zatvorene, jer uzrokuju nesigurnost među mladima.

Bosco Okwai, predsednik okruga Ndhew, rekao je da je incident trebao biti izbegnut, navodeći zakon iz 2011. koji je zaustavio licenciranje plesnih klubova u pod-okrugu. “Želimo da svi lokalni lideri prijave one koji prkose zakonskom aktu”, rekao je Okwai.

Ovo je samo najnoviji incident koji uključuje huligane koji napadaju DJ-eve. Slična situacija nastala je 2014. godine kada su trojica muškaraca u Zimbabveu napala DJ-a zbog sviranja “dosadne muzike” i optuženi za ubistvo.

U vreme objavljivanja, nije podnesena nikakva optužnica u vezi sa ubistvom Jerryja Okirwotha.

Avatar photo

Autor: Igor